Bulgaristan Sınırında bir otomobilin LPG deposundan deklare edilmemiş 522.000 Euro çıktı

Bulgaristan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda, gümrük görevlilerinin dikkati sayesinde büyük miktarlarda deklare edilmemiş para ele geçirildi. Araç kontrolleri sırasında, bir otomobilin bagaj bölümünde bulunan gaz tüpü içerisinde saklanmış yüksek miktarda euroya el konuldu.


Bulgaristan Sınırında bir otomobilin LPG deposundan deklare edilmemiş 522.000 Euro çıktı

UTKAN HABER (Viyana) – Bulgaristan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda,  LPG deposundan deklare edilmemiş 522.000 Euro bulundu. Gümrük dairesi 1.297.517 BGN eşdeğerinde beyan edilmemiş bir para birimi ele geçirdiğini açıkladı. Bu para, ülkeden ayrılan üç farklı araçta yapılan kontroller sırasında bulundu.

Çarşamba günü en dikkat çekici olay yaşandı. Kontroller sırasında, Bulgaristan’dan Türkiye’ye seyahat eden çifte vatandaşlığa sahip bir şahsın kullandığı otomobilde büyük miktarda para keşfedildi. “Risk analizi” yöntemiyle belirlenen araç, X-ray ekipmanı da dahil olmak üzere kapsamlı bir gümrük kontrolüne tabi tutuldu.

Sınırda Beyan Edilmemiş Büyük Miktarlarda Para Ele Geçirildi

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Yurtdışında Yaşayan Türk Vatandaşlarının Sorunları TBMM Gündeminde: Türkiye’de Otomobillerin 5 Yıl Kullanımı Masada

TBMM, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının karşılaştığı gümrük kuyrukları, yüksek bilet ...

2025 Yılında Türkiye Yolculukları İçin Yeni Rota: Bulgaristan Kavşağı Kullanılmayacak

2025'te Türkiye'ye seyahat edenler için yeni bir rota devreye girecek; ...

Romanya’dan Müjde: Bükreş Üzerindeki Otoban Çalışmaları 2028 Yılında Tamamlanacak!

2020 ilkbaharında başlayan Sibiu-Pitești otoyolu çalışmalarından bu yana, toplam 122,1 ...

Aynı kontrolde, aracın bagaj bölümündeki LPG deposunun içinde gizlenmiş euro banknotları bulundu. Toplamda 522.710 Euro ele geçirilirken, bu miktarın 1.022.331 BGN eşdeğeri olduğu belirtildi.

26 Eylül’de yaşanan başka bir olayda ise, Büyük Britanya’dan Türkiye’ye mal taşıyan Türk plakalı bir kamyon sınır kapısına geldi. Sürücü, herhangi bir kıymetli maden veya döviz taşımadığını beyan etti. Ancak, aracın sürücü kabininin arkasındaki döşemenin sökülmesi sonucunda 187.468 BGN eşdeğerinde 83.410 İngiliz Sterlini ele geçirildi.

Yakalanan ve beyan edilmeyen para ile ilgili Haskovo Bölge Savcılığı – Svilengrad Bölge Savcılığı’nın denetimi altındaki soruşturmacı gümrük müfettişleri tarafından işlem başlatıldı.

Yayınlama: 01.10.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.