Avusturya’nın Başkenti Viyana’da Beş Kişilik Aile İçin Dışarıda İftarın Ortalama Maliyeti 120 Euro-4.206 TL

Viyana’da, Ramazan ayında dışarıda iftar yapmanın maliyeti, beş kişilik bir aile için ortalama 120 Euro olarak belirlendi. Restoranların sunduğu iftar menüleri, çeşitlilik ve geleneksel lezzetlerle dikkat çekiyor, fiyatlar ise 24 ile 35 Euro arasında değişiyor. 


Avusturya’nın Başkenti Viyana’da Beş Kişilik Aile İçin Dışarıda İftarın Ortalama Maliyeti 120 Euro-4.206 TL

UTKAN HABER (Viyana) – Ramazan ayıyla birlikte Viyana’da dışarıda iftar yapmanın maliyeti de gündeme geliyor. Özellikle aileler için dışarıda iftar yapmanın maliyeti, restoranların sunduğu iftar menülerine göre değişiklik gösteriyor. Yapılan araştırmalar, Viyana restoranlarında bir aile iftarının ortalama maliyetinin yaklaşık 120 Euro civarında olduğunu gösteriyor. Restoranlardaki iftar menüsü fiyatları, taban fiyat olarak 24 Euro’dan başlayıp, tavan fiyat 35 Euro’ya kadar çıkabiliyor.

Beş Kişilik Aile İçin Dışarıda İftarın Ortalama Maliyeti 120 Euro-4.206 TL
Restoranların sunduğu iftar menülerinin içeriği genellikle zengin ve çeşitlilik gösteriyor. Geleneksel Türk ve Osmanlı mutfaklarından seçilmiş lezzetler, Viyana’daki restoran menülerinde öne çıkıyor. İftar menüleri, çorba, ana yemek (etli), tatlı, pilav, salata, turşu, cacık, hurma, su, çay ve içecek gibi çeşitlerden oluşuyor ve fiyatları 24,90 Euro’dan başlıyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturyalı 92 Yaşındaki Milyoner Lugner 6.Kez Dünya Evine Giriyor

Avusturya'nın tanınmış iş insanı Richard Lugner, 92 yaşında altıncı evliliğine ...

2024 Yılında ORF’ye Kaydolan Viyanalı Kadının Hesabından 1.094 Euro Kesildi

Viyanalı bir kadın, ORF ev hanehalkı vergisi için kaydını yaptırdıktan ...

Avusturya’da Cennet Gibi Hayat: 56 Yaşındaki Adam 10 Yıldır İşsiz ve İşsizlik Maaşı Alıyor!

Avusturya'da işsizlik oranları artarken, uzun süreli işsizlerin yaşadığı zorluklar da ...

Viyana’daki Bir Apartmanda Yeni Ev Kuralları: Balkonda Sigara İçmek Yasaklandı

Viyana'nın Ottakring bölgesindeki bir apartmanda, yeni ev kuralları gereği balkonda ...

Açık büfe iftar menüsü 24 Euro
Açık büfe iftar menüleri ise 24 Euro olarak sunulurken, bazı restoranlar daha detaylı menülerle iftar deneyimini zenginleştiriyor. Örneğin, mercimek çorbası, hurma, zeytin, peynir, ceviz, cacık, ezme, şakşuka, yeşil salata ve seçmeli pide (bıçak arası, etli ekmek, Konya böreği, kaşarlı pide) gibi seçeneklerin yanı sıra tatlı, meyve tabağı ve 0,33l içecek içeren menü 27,90 Euro’ya sunuluyor.

Izgara çeşitli menü 34,90 Euro
Karışık ızgara (pirzola, kuzu şiş, kanat, tavuk şiş, adana) gibi daha zengin bir ana yemeğin yer aldığı menüler ise 34,90 Euro gibi bir fiyata müşterilere sunuluyor.

Bu durum, restoranlarda iftar yapmanın, evde hazırlanan iftara kıyasla daha maliyetli olabileceğini gösterse de, pek çok kişi için restoranlarda iftar yapmanın ayrı bir deneyim olduğu unutulmamalıdır.

 

Yayınlama: 15.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.