Avusturya’da Yakıt ve Isınma Maliyetleri Artıyor İklim Bonusu Yükseliyor

Önümüzdeki yıl, Avusturya’da ulusal CO2 fiyatlandırması artacak, bu da fosil enerji kaynaklarıyla yapılan yakıt doldurma ve ısınma maliyetlerinin yükselmesine neden olacak. Ancak, bu fiyat artışlarının genel olarak ılımlı olması ve İklim Bonusu ile büyük ölçüde dengelenmesi bekleniyor.

Avusturya’da Yakıt ve Isınma Maliyetleri Artıyor İklim Bonusu Yükseliyor

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da 2024 yılından itibaren CO2 emisyonlarının ton başına maliyeti 45 Euro’ya yükselecek ve 2025’te bu fiyat 55 Euro’ya çıkacak. Wifo Çevre Ekonomisti Claudia Kettner, kamuoyu tartışmalarında CO2 fiyatının sıklıkla geri ödeme olmadan değerlendirildiğini ve bu yüzden yükün olduğundan daha büyük gösterildiğini belirtiyor.

ÖAMTC’ye göre, tüketiciler 2024’ten itibaren dizel için litre başına 3,7 sent, benzin için ise 3,4 sent daha fazla ödeyecek. Yeni CO2 fiyatlandırması, daha yüksek karbon dioksit içeriği nedeniyle dizeli benzinden daha fazla pahalılaştıracak. Ayrıca, fuel oil ve doğalgazla ısınma maliyetleri de artacak. Kiracılar, ev sahiplerinin ek maliyetlerini yan giderler üzerinden ödemek zorunda kalabilirler.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’da Wiener Reparaturbon Programı Yeniden Başlıyor: Onarımlar İçin Destek Geri Dönüyor

21 Mayıs'tan itibaren Viyana'da sevilen destek programı Wiener Reparaturbon, çeşitli ...

Avusturyalı 91 Yaşındaki Milyoner Lugner Sonunda Aradığı Aşkı Buldu! Altıncı Defa Evlenecek

Avusturya'nın tanınmış iş insanlarından 91 yaşındaki Richard Lugner, hayatının aşkını ...

Avusturya Bira Partisi Aylık 2.800 Euro Maaşla Çalışacak Personel Arıyor

Geçen hafta Ulusal Konsey seçimlerinde adaylığını duyuran Bira Partisi, personel ...

Avusturya’da Akaryakıt Fiyatları Tırmanışta: Yakıt ikmali için en ucuz zaman ne zaman?

Avusturya'da tatil günleri ve uzun hafta sonları öncesi benzin fiyatları ...

2024 yılında da İklim Bonusu verilecek ve bu bonusun miktarı, CO2 fiyatlandırmasına bağlı olacak. Bonus, 2024’ün ilk yarısında belirlenecek ve Sonbaharında yaklaşık 8,5 milyon kişiye ödenecek. 2023’te bu bonus miktarı, ikamet yerine bağlı olarak 110 ile 220 Euro arasında değişiyordu.

Kettner, Avusturya’nın CO2 fiyatlandırmasıyla Avrupa karşılaştırmasında alt orta sıralarda yer aldığını ve İsviçre, Lihtenştayn, İsveç ve Finlandiya gibi ülkelerde CO2 fiyatlarının önemli ölçüde daha yüksek olduğunu belirtiyor.

Bu gelişmeler, Avusturya’da fosil yakıtlara dayalı enerji tüketim maliyetlerinin artışını ve çevre politikalarının bu maliyetler üzerindeki etkisini vurguluyor. İklim Bonusu, bu artışların vatandaşlar üzerindeki etkisini hafifletmeyi amaçlıyor.

Yayınlama: 15.12.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.