Avusturya’da Ülkücü Bayrağı ve Bozkurt işareti yasaklanacak
Yasak 1 Mart 2019’dan itibaren geçerli olacak.Sembol yasasının ihlalleri,4 bin Euro para cezası ödeyecek. Suçun ikinci kez tekrarlanması halinde para cezası 10 bin Euro’ya kadar çıkacak.

Yasak 1 Mart 2019’dan itibaren geçerli olacak.Sembol yasasının ihlalleri,4 bin Euro para cezası ödeyecek. Suçun ikinci kez tekrarlanması halinde para cezası 10 bin Euro’ya kadar çıkacak.
Avusturya içişleri bakanlığı tarafından salı günü yayınlanan bildirge ile, 1 Mart 2019’dan itibaren bazı bayraklar,işaretler ve semboller yasaklanacak.
Yasaklar listesinde Hamas, Hizbullah, Bozkurt, PKK ve Hırvat faşist Ustasha’nın işartleri yer alıyor.
Tasarı, ilgili grupların amaçlarının, Avusturya’nın temel değerleriyle ve sosyal çoğulculuk ilkesiyle çeliştiğini ve ilgili sembollerin şiddeti yüceltmek ve desteklemek için bir çağrı olarak kullanıldığını belirterek Hükümet tarafından doğrulanmaktadır.
Daha önce Halkın barışı, düzeni ve güvenliğini sağlamak için, bu grupların sembollerinin kullanılmasının yasaklanması belirtilmişti.
Avusturya İçişleri Komitesi tarafından yasaklı listeye 13 sembol,bayrak ve işaret eklendi.
İçişleri Komitesi tarafından geçirilen semboller kanunun’da ”Bozkurt” Sembolü yapmak yasak olacak.
Sembol yasasının ihlalleri,4 bin Euro para cezası ödeyecek. Suçun ikinci kez tekrarlanması halinde para cezası 10 bin Euro’ya kadar çıkacak.
11 Subat 2015 tarihinde yasaklanan işaretler listedi
https://www.ris.bka.gv.at/Dokumente/BgblAuth/BGBLA_2015_II_23/COO_2026_100_2_1072487.pdfsig?fbclid=IwAR08Y1krzih59zdhkgNxq8RaLVvfuLC0hjo73y1HkVqyTb3tTFyb3Zhlz5M
1 Mart 2019 tarihinden itibaren yasaklanacak işaretler listedi
https://www.bmi.gv.at/401/files/symbole/022019_Anhang.pdf?fbclid=IwAR3d4KwHElQ1wpfI0utYY4GwEyc5sf_mP8eoXAUALTJXF_o-oYDN_rRAn40