Avusturya’da tamir bonusunda sahtekarlık: 200 Euro’ya kadar destek artık doğrudan müşteriye ödenecek

Avusturya’da tamir bonusunda sahtekarlık: 200 Euro’ya kadar destek artık doğrudan müşteriye ödenecek

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da 25 Eylül 2023 Pazartesi gününden itibaren, İklim Bakanlığı’nın ülke çapındaki 200 Euro’ya kadar olan tamir bonusu tekrar kullanılabilir hale geldi. Haziran ayında işletmelerin tamirleri sahtekarlıkla düzenlediği ve desteklemeyi talep ettiği bir dizi olayın ortaya çıkmasının ardından, bonus yaz tatilinin ardından gelişmiş güvenlik önlemleri ile yeniden başlıyor. Katılan işletmelerin sayısının azaldığı da dikkat çekmektedir. 3.500 yerine, bonusun kullanılabileceği yaklaşık olarak 2.000 şirket bulunmaktadır.

Destek artık doğrudan müşterilere ödenecek ve tamir dükkanları üzerinden faturalandırılmayacak
İklim Bakanlığı’ndaki Tamir Bonusundan sorumlu olan Eva Rosenberger’in yapmış olduğu açıklamada, ‘’Müşterilerin tamiri önceden finanse etmeleri ve bonus için başvuruda bulunurken banka hesap bilgilerini sağlamaları gerekmektedir. Tamiri takiben tamir merkezine rapor vermek için tamir dükkanlarının da ek idari görevleri olacaktır. Tamir bonusu kendisi anonim kalacaktır, bu da iş ortağının kullanıcıların kişisel verilerine erişemeyeceği anlamına gelmektedir. İdeal olarak, para müşterinin hesabına dört ila altı hafta içinde yatırılır, ancak daha uzun sürebilir.’’ dedi.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg’den Tarihi Türkiye Ziyareti

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Türkiye'ye önemli bir ziyaret gerçekleştirerek ...

Viyana’da Kültürel Çatışmalar Artarken, Başkan Yardımcısı Wiederkehr’den Ulusal Dayanışma Çağrısı

Viyana'nın Başkan Yardımcısı ve Entegrasyon Konseyi Başkanı Christoph Wiederkehr, şehirde ...

Avusturyalı 91 Yaşındaki Milyoner Lugner: Bu Altıncı evliliğim Son olacak

Avusturya'nın tanınmış iş adamı Richard Lugner, altıncı düğününü 1 Haziran'da ...

Avusturya’da Enerji ve Elektrik Fiyatlarında Belirgin Düşüş: Yıllık Olarak Neredeyse 1.000 Euro Tasarruf

Avusturya'da enerji ve elektrik fiyatlarında yaşanan belirgin düşüş, yüz binlerce ...

Orijinal sistem rahat işleme yönelik olarak tasarlanmıştı. “Üzgünüz, bazı sahtekar işletmeler bulundu” diyen İklim Eylemi Bakanlığı Çevre ve Döngü Ekonomisi Bölümü Şefi Christian Holzer, bu düzeltmelerle sistemin daha fazla sahtekarlığa karşı güvende olacağını bekliyor.

Tamir bonusu 2026’ya kadar yaklaşık olarak 130 milyon Euro kullanılabilir, bu da Avrupa Birliği Kurtarma ve Dayanıklılık Tesisi’nden gelmektedir. Yaz aylarına gelindiğinde, 700.000’den fazla başvuru zaten yapılmış ve 70 milyon Euro’dan fazlası ödenmişti.

İklim Bakanlığı’na göre, girişim, AB finansmanının sona ermesinden sonra da devam edecek. “İklim Eylemi Bakanlığı’ndan bu tamir bonusunu ulusal kaynaklarla sürdürme açık bir niyetimiz var” diyen Holzer, şu anda devam eden müzakereler bulunmakta ve “sonuç ne olacak, göreceğiz, ancak sonuca çok güveniyoruz” dedi.

Bonus, ev aletlerinin onarımını destekler ve bu, kaynakları koruma, elektronik atıkları önleme ve tüketicilerin cüzdanlarını koruma yararları sağlar. Her elektrikli cihaz için bir bonus başvurusu yapılabilir ve bu, bir tamir veya maliyet tahmini için kullanılabilir. Bu bonus kullanıldıktan sonra başka bir elektrikli veya elektronik cihazın tamiri için yeni bir bonus talep edilebilir. Bonus, tamir maliyetinin yüzde 50’sini, en fazla 200 avroya kadar kapsar. Avusturya’da ana ikametgahı bulunan kişiler, Pazartesi gününden itibaren bonusu https://www.reparaturbonus.at/ web sitesinde başvurabilirler.

3.500 yerine, bonusun kullanılabileceği yaklaşık olarak 2.000 şirket bulunmaktadır
İklim Eylemi Bakanlığı’na göre, işleme merkezi Kommunalkredit Public Consulting (KPC) tarafından yapılan kontroller, yaz aylarına kadar toplam 56 işletme için sahtekarlık şüphelerini açığa çıkardı. Rosenberger, zararı geçici olarak 5.3 milyon Euro olarak tahmin etti. “Bir işletimde herhangi bir düzensizlik varsa, herhangi bir şüphe varsa, tabii ki tüm ödemeler hemen durdurulur’’ dedi.

Yayınlama: 26.09.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.