Avusturya’da Sürücüye Yine Araç Müsadere: Vorarlberg Eyaletinde 140 Km Hızla Yakalanan Sürücünün Aracına El Konuldu

Avusturya’daki hız sınırlarını aşan sürücülere yönelik uygulanan sıkı yaptırımlar devam ediyor. 1 Mart’ta yürürlüğe giren yeni trafik düzenlemeleri kapsamında, Viyana, Aşağı Avusturya ve Yukarı Avusturya’nın ardından şimdi de Vorarlberg’de bir sürücü, hız limitini aşmanın bedelini aracından olarak ödedi.


Avusturya’da Sürücüye Yine Araç Müsadere: Vorarlberg Eyaletinde 140 Km Hızla Yakalanan Sürücünün Aracına El Konuldu

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’nın Vorarlberg eyaletinde, hız sınırlarını aşan sürücülere karşı alınan önlemler kapsamında bir ilk yaşandı. Wien ve Niederösterreich’dan sonra, Vorarlberg’de de bir “Raser-Auto”nun (aşırı hız yapan araç) polis tarafından ele geçirilmesi olayı kaydedildi. Ortschaft Montafon bölgesinde, bir alkol etkisindeki sürücü, izin verilen hız sınırını aşarak 140 km/h hızla bir yerleşim alanından geçerken tespit edildi.

Vorarlberg’de İlk “Raser-Auto” Ele Geçirildi: Alkol Etkisindeki Sürücü Ortschaft Montafon’da 140 km/h Hızla Yakalandı
Olay, Çarşamba öğleden sonra Montafon vadisindeki L188 yolunda gerçekleşti. Polis açıklamasına göre, aşırı hız yapan ve önemli ölçüde alkollü olan sürücü, karşı yönden gelen bir polis devriyesi de dahil olmak üzere, trafiği ciddi şekilde tehlikeye attı. Sürücünün durdurulmasının ardından ehliyetine geçici olarak el konuldu ve hakkında işlem başlatıldı. Ayrıca, Vorarlberg’de ilk kez bir “Raser-Auto”nun polis tarafından ele geçirilmesine karar verildi.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’daki Bir Apartmanda Yeni Ev Kuralları: Balkonda Sigara İçmek Yasaklandı

Viyana'nın Ottakring bölgesindeki bir apartmanda, yeni ev kuralları gereği balkonda ...

Avusturya’nın Niederösterreich Eyaletinde Aşırı Hız Yapan Dokuz Araca El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Avusturya’da 1 Mart 2024’ten İtibaren Polis Tarafından 21 Otomobile El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...



1 Mart itibarıyla yürürlüğe giren 34. Straßenverkehrsordnung (StVO) değişikliği, aşırı hız yapan sürücülere yönelik önlemleri sertleştiriyor. Yeni düzenlemeye göre, yerleşim alanlarında izin verilen hız sınırını 60 km/h veya daha fazla aşan, yerleşim alanı dışında ise 70 km/h veya daha fazla aşan sürücülerin araçlarına yerinde el konulabiliyor ve bu araçlar daha sonra açık artırmayla satılabiliyor. Bu önlem, sadece Vorarlberg’de değil, Wien ve Niederösterreich gibi diğer eyaletlerde de uygulanmaya başlandı.

Yeni Trafik Yasası ve Araçlara El Koyma Koşulları
StVO Değişikliği ile birlikte, yerleşim yerlerinde izin verilen maksimum hızın 60 km/sa üzerinde veya yerleşim yerinin dışında 70 km/sa üzerinde aşılması durumunda araçlara geçici olarak el konulması öngörülüyor. Bir aracın kesin olarak el konulması ise ancak sürücünün son dört yıl içinde benzer suçlar nedeniyle ehliyetinin alınmış olması veya izin verilen maksimum hızın yerleşim yerlerinde en az 80 km/sa, yerleşim yerinin dışında ise 90 km/sa aşılması durumunda mümkün olabiliyor.

 

Yayınlama: 13.03.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.