Avusturya’da okullarda Korona taraması için 10 bin öğrenciye gargara testi yapıldı

28 Eylül – 22 Ekim arasındaki dönemde yaklaşık 10.000 öğrenciye gargara testi yapıldı.Yapılan testlerden sadece 40’ı pozitif olarak sonuçlandı.

Avusturya’da okullarda Korona taraması için 10 bin öğrenciye gargara testi yapıldı

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele için okullarda 10 bin öğrenciye gargara testi yapıldı.Yapılan testlerden sadece 40’ı pozitif olarak sonuçlandı.

Testler ilkokullarda, ortaokullarda ve AHS alt sınıflarında yapıldı. Küçük çocuklar, büyük çocuklardan daha az sıklıkta enfekte olmazlar İlkokullarda, ortaokullarda ve daha düşük AHS seviyelerinde büyük ölçekli bir SARS-CoV-2 izleme çalışmasının parçası olarak, Avusturya’daki okul çocukları ve öğretmenler arasındaki aktif korona enfeksiyonlarının sıklığı, okul yılı boyunca gargara  testleri kullanılarak araştırılır.

Düzenli izleme ile, Eğitim Bakanlığı enfeksiyon durumuna ilişkin genel bir bakış elde etmek istiyor. Viyana ve Linz Üniversiteleri ile Graz ve Innsbruck Tıp Üniversiteleri tarafından yürütülen Avusturya’daki 243 okulun temsili çalışması için, ilk ve orta öğretim seviyesindeki öğrenciler ve öğretmenler rastgele – gönüllü  katılım için seçildiler.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Utkan TV Sordu: SÖZ Partisi Başkanı Hakan Gördü 421 Bin Euro’luk Kamu Desteğini Nerelerde Kullandı?

Utkan TV olarak, SÖZ Partisi’nin 2021–2025 yılları arasında eyalet yasası ...

Avusturya’da İşsizlere Ek Gelir Sınırı Geliyor: AMS Ödeneğinde 2026’dan İtibaren Yeni Dönem

Avusturya hükümeti, işsizlik maaşı (Arbeitslosengeld) ve acil yardım (Notstandshilfe) alanlar ...

Avusturya’da Hofer Marketlerinde 250 Gram Tereyağı 1,49 Euro’ya, Süt 99 Cent’e Düştü

Avusturya’nın önde gelen indirim market zincirlerinden Hofer, 5 Aralık’tan itibaren ...

Avusturya’da 5 Aralık’tan İtibaren Hofer’de Yeni Fiyatlar: Süt ve Tereyağı Ucuzluyor

Avusturya’nın önde gelen indirim market zincirlerinden Hofer, 5 Aralık’tan itibaren ...

Öğretim yılı boyunca, üç ila beş haftada bir gargara testi kullanılarak on farklı zamanda incelenirler.
Avusturya, alınan önlemlerin işe yarayıp yaramadığını ve Covid-19’un bölgesel yayılmasının ne şekilde olduğunu görebilmek için okullarda öğrencilerin düzenli olarak test edileceği bir takip sistemi uygulanıyor.Çocuklar için burun ya da boğazdan örnek alınması zor olduğundan bu sistem için gargara yöntemi kullanılıyor.

Viyana Üniversitesi’nden Profesör Michael Wagner, çocukların da yetişkinler gibi Covid-19’a yakalandığını, ancak daha nadir semptom gösterdiğini açıklıyor. Öksürmedikleri veya hapşırmadıkları için de virüsü çok fazla yaymadıklarını, ancak sonbaharda koronavirüsün griple bir araya gelmesi ile bu durumun değişebileceğini ifade ediyor.

Avusturya Eğitim Bakanı Heinz Fassmann, okullarda uygulanacak sistemin detaylarını paylaşarak, yeni eğitim-öğretim yılının alınan önlemler eşliğinde eylül ayında başlayacağını açıklamıştı. Bakan, maskesiz bir başlangıç yapmayı planladıklarını söyledi. 20 dakikada bir pencereler açılarak sınıflar havalandırılacak, çocuklar ellerini düzenli olarak yıkayacak ve aradaki sosyal mesafe korunacak demişti.

 

 

Yayınlama: 14.11.2020