Avusturya’da İnternet Dolandırıcılığı Artarken Polis ve Bankalar İşbirliğini Artırıyor

Avusturya’da internet dolandırıcılığı vakalarının artması üzerine İçişleri Bakanlığı, Federal Kriminal Polis ve yerel bankalar, siber suçlarla mücadelede işbirliğini artırma kararı aldı. Bu adım, siber suçların terörizm ve yasadışı göç gibi en zorlayıcı alanlardan biri haline geldiğini gösteriyor.

Avusturya’da İnternet Dolandırıcılığı Artarken Polis ve Bankalar İşbirliğini Artırıyor

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da son yıllarda siber suç olaylarında büyük bir artış yaşandı. 2020 yılında internet dolandırıcılığı nedeniyle 27.600 şikayet kaydedildi, bu bir önceki yıla göre %20’den fazla bir artış. İçişleri Bakanı Gerhard Karner, “Karanlık sayı çok daha yüksek. Çok sayıda suç şikayet edilmiyor,” dedi.

Avusturya’da İnternet Dolandırıcılığı Artıyor: Polis ve Bankalar Güçlerini Birleştiriyor
İçişleri Bakanlığı, Federal Kriminal Polis, yerel bankalar ve Payment Services Austria, siber suçlarla mücadelede işbirliğini artırmayı planlıyor. Dolandırıcıların, e-posta, SMS, WhatsApp ve telefon yoluyla kişisel verileri, şifreleri ve kredi kartı bilgilerini ele geçirmeye çalıştığı biliniyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Enflasyon Düşüyor: 2024 Mayıs Ayında Yüzde 3,3’e Geriledi

Avusturya'da enflasyon düşüş eğilimini sürdürüyor ve Mayıs ayında yüzde 3,3'e ...

Avusturya’da özel ev kiraları yüzde 9 arttı, konut fiyatları ise yüzde 2,6 düştü

Statistik Austria'ya göre, Avusturya'da özel ev kiraları 2022'ye göre yüzde ...

Viyana’da Galatasaray’ın Şampiyonluk Kutlamaları Başladı

Galatasaray, Konyaspor'u 3-1 yenerek Süper Lig şampiyonu oldu ve 24. ...

Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig’in 60. Yıl Mesajı: “Türkler Viyana’nın Vazgeçilmez Parçası”

Viyana Eyaleti ve Belediye Başkanı Michael Ludwig, Avusturya-Türkiye arasında imzalanan ...

Polis, siber suçlar konusunda özel bir öncelik belirleyerek, bu alanda personel sayısını artıracak ve polis memurlarını bu konuda eğitecek. Ayrıca, bankalar ve ödeme hizmetleri sağlayıcıları, tehditleri erken tanımak ve farkındalık yaratmak adına işbirliğini artıracak.

Finans sektörü özellikle phishing saldırılarına karşı savunma konusunda kendini geliştirmiş durumda. Avusturya Bankalar Birliği Başkanı ve Unicredit Bank Austria Yönetim Kurulu Başkanı Robert Zadrazil, “Bankaların koruması çok iyi, kimse PIN numarasını vermediği sürece,” dedi.

Yeni teknolojik gelişmeler, bankalar için yeni zorluklar yaratıyor. Erste Bank Österreich Yönetim Kurulu Başkanı Gerda Holzinger-Burgstaller, “Yapay zeka, dolandırıcılık tarafında bizi yeni zorluklarla karşı karşıya bırakıyor ve bunu savunma tarafında da ihtiyacımız var,” diye ekledi.

İçişleri Bakanı Karner, veri-phishing’e karşı ortak bir kampanya düzenleyerek halkı uyarmayı öneriyor. BAWAG Yönetim Kurulu Üyesi Guido Jestädt, spam e-postaların iyi filtrelenmesine rağmen, SMS alanının phishing için daha savunmasız olduğunu belirtti.

Yayınlama: 24.11.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.