Avusturya’da İki Çocuğa Cinsel İstismarda Bulunan Sağlık Çalışanına 21 Ay Hapis

31 yaşındaki acil tıp teknisyeni, Feldkirch Eyalet Mahkemesi tarafından küçük iki kıza cinsel istismar suçundan 21 ay hapis cezasına çarptırıldı ve 4000 Euro manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

Avusturya’da İki Çocuğa Cinsel İstismarda Bulunan Sağlık Çalışanına 21 Ay Hapis

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’nın Vorarlberg eyaletine bağlı Feldkirch Eyalet Mahkemesi, küçük yaştaki iki kıza cinsel istismarda bulunmak suçlamasıyla yargılanan 31 yaşındaki bir acil tıp teknisyenine hapis cezası verdi. Adamın suçları birkaç yıl öncesine, Kleinwalsertal bölgesinde işlenmiş.

Leke Siz Sicili Artık Kirlendi
Savcılık tarafından yapılan açıklamaya göre, Ağustos 2015’te, o döneme kadar temiz bir sicili olan sanık, iki küçük kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunmakla itham ediliyor. İddialara göre sanık, bir ahırda küçük bir kızın göğüslerini okşamış, diğerine ise evinin bodrumunda tecavüz etmeye teşebbüs etmiş.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Sürücüye Yine Araç Müsadere: Vorarlberg Eyaletinde 140 Km Hızla Yakalanan Sürücünün Aracına El Konuldu

Avusturya'daki hız sınırlarını aşan sürücülere yönelik uygulanan sıkı yaptırımlar devam ...

Avusturya | Vorarlberg’in Başkenti Bregenz’de Hız Limiti Saatte 30 Kilometreye Düşürüldü

Bregenz, Avusturya'da belediye yollarında şehir içi hız sınırını saatte 30 ...

Avusturya’nın Bu Eyaletinde 500 Euro Konut ve Isıtma Yardımı İçin Son Başvuru Günü

Vorarlberg'de, yüksek konut ve enerji maliyetlerine karşılık vermek amacıyla sunulan ...

Avusturya | Hohenems’te 82 Yaşındaki Otomobil Sürücüsü Yaya Geçidinde 15 Yaşındaki Gence Çarptı

Avusturya'nın Hohenems kentinde 82 yaşındaki bir otomobil sürücüsü, yaya geçidinde ...

Sanık Suçlamaları Reddetti
31 yaşındaki adam, mahkemede suçlamaları şiddetle reddetti ve yargılamaların kendisine bile inanması güç etkiler bıraktığını ifade etti. Acil tıp teknisyeni olarak kariyerinin sonunu getirebilecek bir çalışma yasağı ile karşı karşıya kaldığını belirten sanık, bu durumun kendisini sosyal mesleklerde çalışma imkanından tamamen mahrum bırakacağını söyledi.

İntikam İddiası ve Tanık İfadeleri
Sanık, suçlamaların arkasında kurbanların “olası intikam duyguları” olduğunu öne sürdü. Bir kızla psikoterapisti arasında geçen bir konuşmanın bu duruma yol açmış olabileceğini ima etti. Sanık, her iki kızla da 2015 yılında Kızıl Haç üyeleriyle yaptığı görüşmeler sırasında tanışmış, onlara yardımcı olmaya çalışmış ve birini ambulans etkinliğinden sonra evine bırakmıştı.

Ancak mahkemede kurbanlar ve tanıkların ifadeleri, sanığın anlatımından oldukça farklı bir resim çizdi. Kurbanlardan birinin annesi ve bir tanık, mahkemede gözyaşları içinde kızların yaşadıklarını anlattılar.

Mahkemenin Kararı
Jüri, delilleri değerlendirerek adamın suçlu olduğuna karar verdi. Sanık, 21 ay hapis cezasına çarptırıldı, bu sürenin yedi ayını hapiste geçirecek. Ayrıca, her iki mağdura toplam 4000 Euro manevi tazminat ödemeye mahkum edildi. Bu karar, toplumda güvenli bir liman olarak görülen sağlık hizmetleri profesyonelleri arasında böylesine bir suçun varlığına dair endişeleri de beraberinde getirdi.

Yayınlama: 07.11.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.