Avusturya Hükümeti, Elektrik Maliyeti Yardımını Genişletiyor: Ekstra Kota Tahsis Ediliyor

Avusturya hükümeti, elektrik maliyetlerine yönelik yardım programını genişleterek hanelere ekonomik destek sunmaya devam ediyor.

Avusturya Hükümeti, Elektrik Maliyeti Yardımını Genişletiyor: Ekstra Kota Tahsis Ediliyor

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da düşen elektrik fiyatlarına rağmen, hükümet elektrik maliyeti yardımını genişleterek hane halklarına ekonomik destek sağlamaya devam ediyor. Tüm ülkede hak sahiplerine, “Elektrik Maliyeti Ek Yardımı” kapsamında ekstra kotaların tahsis edildiği duyuruldu.

Bu yardımın üçüncü tranşıyla, hane halkındaki her ek kişi için şimdi 52,50 Euro ek alınacak. İlgili hanelere bu bilgi yazıları şimdiden gönderilmeye başlandı. Detaylar, resmi haber kaynakları ve utkanhaber.com adresinde yer alıyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Enflasyon Düşüyor: 2024 Mayıs Ayında Yüzde 3,3’e Geriledi

Avusturya'da enflasyon düşüş eğilimini sürdürüyor ve Mayıs ayında yüzde 3,3'e ...

Avusturya’da özel ev kiraları yüzde 9 arttı, konut fiyatları ise yüzde 2,6 düştü

Statistik Austria'ya göre, Avusturya'da özel ev kiraları 2022'ye göre yüzde ...

Viyana’da Galatasaray’ın Şampiyonluk Kutlamaları Başladı

Galatasaray, Konyaspor'u 3-1 yenerek Süper Lig şampiyonu oldu ve 24. ...

Viyana’nın Favoriten Bölgesinde Yine Olay: Polis Memuru Bıçaklı Saldırıya Uğradı

Viyana'nın Favoriten bölgesinde, 41 yaşındaki Ürdün vatandaşı bir adam, bıçakla ...

Yardım Miktarlarında Değişiklik
Elektrik maliyeti yardımı, 2024 yılının başında sona ermesi planlanan ancak Temmuz ayından itibaren miktarının yarıya indirileceği uzatıldı. Şu anda kilovat saat başına 30 sent olan subvansiyon, 1 Temmuz 2024’ten itibaren en fazla 15 sente düşürülecek. Bu, örneğin kilovat saat başına 40 sent elektrik fiyatı olanlar için, toplamda 25 senti kendilerinin ödemesi gerektiği anlamına geliyor.

Hanehalkına Otomatik Yardım
Elektrik Maliyeti Yardımı, yıllık 2.900 kWh’ye kadar elektrik tüketimi olan özel hanehalkları için geçerli. Bu sistem sayesinde, tüketiciler yüksek elektrik fiyatları karşısında önemli bir mali yükten kurtuluyor. Haziran 2024 sonuna kadar destek mevcut seviyede devam edecek, ardından yeni düzenlemeler devreye girecek.

Üçten fazla kişilik haneler için ek yardım, yılda kişi başına 52,50 Euro olarak belirlendi. Bu yardım, hanelerin elektrik faturalarında otomatik olarak dikkate alınacak ve herhangi bir ek işlem yapılmasını gerektirmeyecek.

Bilgilendirme ve Uygulama
Hak sahiplerine gönderilen bilgi yazıları, yardımın detaylarını içeriyor ve ilgili hanelere posta yoluyla veya e-posta ile ulaştırılıyor. Bu yazılarda, hane üyelerinin sayısına bağlı olarak ek kota miktarı hakkında bilgilendiriliyorlar.

Bu önlemlerle, Avusturya hükümeti, düşen elektrik fiyatlarına rağmen vatandaşlarını desteklemeye ve ekonomik rahatlama sağlamaya yönelik adımlar atmaya devam ediyor.

Yayınlama: 11.05.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.