Avusturya’nın en büyük elektrik şirketi Verbund, 1 Mart itibarıyla konut müşterileri için yeni bir tarife modeline geçiyor. Yapılan düzenlemeyle birlikte elektrik fiyatlarında uzun süredir devam eden artış trendinin sona ermesi bekleniyor.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, yeni tarifede kilovatsaat başına net fiyat 12,50 cent olarak belirlendi. İlk 12 ay için uygulanacak 3 centlik indirimle birlikte fiyat vergiler hariç 9,50 cent’e düşecek. Yüzde 20 KDV dahil edildiğinde ise ilk yıl için fiyat 11,40 cent olacak.
12 Ay Fiyat Garantisi
Verbund, yeni tarife kapsamında müşterilerine 12 ay boyunca fiyat garantisi sunacak. Yeni fiyat seviyesi, Avusturya enerji düzenleyici kurumu E-Control’ün verilerine göre piyasadaki en düşük tekliflerle aynı seviyede bulunuyor.
Mevcut Müşteriler de Geçiş Yapabilecek
Şirket, hâlihazırda Verbund müşterisi olanların da yeni tarifeye geçebileceğini açıkladı. Son bir yıl içinde şirkete geçen ve “5 Ay Ücretsiz Elektrik” kampanyasından yararlanan müşteriler ise 12 aylık zorunlu sözleşme süresi tamamlandıktan sonra yeni tarifeye geçebilecek.
“Österreich-Tarif” Açıklaması
Verbund CEO’su Michael Strugl, ocak ayında kilovatsaat başına net 10 cent’in altında bir “Österreich-Tarif” (Avusturya Tarifesi) sunulacağını duyurmuştu. Söz konusu adım, hükümet yetkilileri tarafından da enerji fiyatlarının düşürülmesi yönünde önemli bir gelişme olarak değerlendirilmişti.
Elektrik faturasında net enerji bedeli toplam tutarın yaklaşık üçte birini oluştururken, kalan kısmı şebeke maliyetleri, vergiler ve harçlar oluşturuyor.

