Avusturya | Viyana Belediye Başkanı Ludwig açıkladı: 245 bin kişiye 200 Euro Konut bonusu verilecek

SPÖ’lü Viyana Belediyesi, artan konut maliyetlerine ve kira zammına karşı “enerji bonusu” modeline benzer “konut bonusu” başlattı. Ödemeler Eylül ayından itibaren yapılacak.



Avusturya | Viyana Belediye Başkanı Ludwig açıkladı: 245 bin kişiye 200 Euro Konut bonusu verilecek

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya Meclisinde Haftalarca süren tartışmalardan sonra, ÖVP ile ortağı Yeşiller yükselen kiralara karşı bir milyon haneye 200 Euro Konut bonusu verileceği konusunda mart ayında anlaşmaya vardılar. Yardımlar için toplam 250 milyon Euro fon ayrıldı.

Viyana Belediyesi 200 Euro’luk yeni bonusu onayladı
Belediye meclis komisyonunda konut, toplu konut inşaatı, kentsel dönüşüm ve kadından sorumlu kararın ardından belediye meclisi sosyal işler, sağlık ve spordan sorumlu komisyonda bir sonraki karar 5 Haziran 2023’te alınacak ve yaklaşık 200 bin kişiye yeni bir destek hizmeti getirecek.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturyalı 92 Yaşındaki Milyoner Lugner 6.Kez Dünya Evine Giriyor

Avusturya'nın tanınmış iş insanı Richard Lugner, 92 yaşında altıncı evliliğine ...

2024 Yılında ORF’ye Kaydolan Viyanalı Kadının Hesabından 1.094 Euro Kesildi

Viyanalı bir kadın, ORF ev hanehalkı vergisi için kaydını yaptırdıktan ...

Avusturya’da Cennet Gibi Hayat: 56 Yaşındaki Adam 10 Yıldır İşsiz ve İşsizlik Maaşı Alıyor!

Avusturya'da işsizlik oranları artarken, uzun süreli işsizlerin yaşadığı zorluklar da ...

Artan konut maliyetlerinden özellikle etkilenen 245.000 kişiye ‘’Wohnkostenpauschale 23’’ adı altında 200 Euro konut bonusu verilecek.


Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig, ‘’Avusturya’da enflasyon çok yüksek seviyede. Bu, enerji, gıda ve barınma maliyetlerinin hızla artmaya devam ettiği anlamına geliyor. Enflasyonun en düşük gelirlileri vurduğunu biliyoruz. Bu nedenle, başka bir tam otomatik destek hizmeti ile Viyanalıları hızlı ve herhangi bir bürokrasi olmadan destekliyoruz. Dayanışma Viyana’da en önemli önceliktir. Ortak bir zorlukla karşılaştığınızda, sadece ‘şanslı’ ya da ‘şanssız’ değilsiniz, bunun üstesinden birlikte geliyoruz. Viyanalılara söz veriyorum: Gerektiği sürece yan yana duracağız” diye açıklama yaptı.

Başvuru yapılmadan 200 Euro ödenecek
Viyana Barınma Desteği Daire Oranı 23 ile, Viyana’da asgari güvence alanlar, İşsizlik Sigortası Yasası kapsamındaki yardımlar (acil durum yardımı, işsizlik yardımı vb.), konut yardımı alanlar ve telafi edici ödenekler alanlar bir defaya mahsus olacak Eylül 2023’ten itibaren 200 Euro Konut bonusu alacaklar.

Ödemeler otomatik olarak Eylül ayından itibaren yapılacak
Bu destek hizmetini almak için ayrı bir başvuru gerekli değildir ve bu destek Belediye Departmanı 40 (sosyal, sosyal ve sağlık yasası) veya Viyana Belediyesi adına emeklilik sigortası kurumları tarafından işleme alınacak.

Viyana konut ödeneği için yaklaşık 48 milyon Euro’luk bir bütçe ayırdı. Viyana Eyalet Parlamentosu’nun 21 Haziran 2023 tarihli oturumunda nihai kararlar alınacak.

Yayınlama: 07.06.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.