Avusturya | Villach’ta Bebekli Aile Maskesi Altında Dolandırıcılık: Yardımsever Vatandaş Mağdur Edildi

Villach’ta bir çift, bebekli ve Alman olduklarını iddia eden dolandırıcılara kurban gitti; bu kişiler tatilde soyulduklarını ve parasız kaldıklarını belirtip yardım istediler.



Avusturya | Villach’ta Bebekli Aile Maskesi Altında Dolandırıcılık: Yardımsever Vatandaş Mağdur Edildi

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’nın  Villach bölgesinde bir çift aldatıcı bir dolandırıcılık hilesine kurban gitti. Alman olduğunu iddia eden ve bir bebekleri olduğunu belirten bu bilinmeyen kişiler, sokakta karşılaştıkları 21 yaşındaki Villach’lı kadın ve 27 yaşındaki Klagenfurt’lu adama yaklaşarak yardım talebinde bulundular. Udine, İtalya’da tatilleri sırasında soyulduklarını ve şu an Villach’ta parasız olduklarını ifade ettiler.

Duyarlılık gösteren 27 yaşındaki adam ve 21 yaşındaki kadın, bu kişilere acıdı ve onların Villach’ta kalabileceği bir otel odası, yemek, içecek ve seyahat biletleri için toplamda 200 Euro yardımda bulundular.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir

 

Ancak hikaye burada bitmedi. Bu “Alman çift” Villach’lı adama, Almanya’daki bir akrabalarından parayı geri ödeyeceklerini söyleyerek onun IBAN bilgilerini talep ettiler. Kısa bir süre sonra 27 yaşındaki adam, kendisine 400 Euro’nun hesabına aktarıldığını gösteren bir ödeme makbuzu fotoğrafı içeren bir e-posta aldı. Ne var ki, birkaç gün sonra hesapta herhangi bir para yatırılmadığını fark eden adam durumu polise bildirdi.

Olay üzerine Villach polisi, bu dolandırıcılık olayıyla ilgili soruşturma başlattı. Dolandırıcıların izini sürerken, vatandaşların bu tür hilelere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Yayınlama: 11.10.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.