Avusturya | Salzburg’ta Büyük Operasyon: İnsan Kaçakçısı ve 51 Göçmen Polis Tarafından Yakalandı!

Polis Pazar sabahı Salzburg’da bir kaçakçıyı kısa bir kaçışın ardından tutukladı. Minibüste yarıdan fazlası çocuk ve genç olmak üzere 51 kişi bulunuyordu.


Avusturya | Salzburg’ta Büyük Operasyon: İnsan Kaçakçısı ve 51 Göçmen Polis Tarafından Yakalandı!

UTKAN HABER (Salzburg) – Pazar sabahı Avusturya’nın Salzburg eyaletinde gerçekleşen bir operasyon sonucunda polis, 51 kişiyi taşıyan bir insan kaçakçısını kısa süreli bir kaçışın ardından yakaladı. Bu kişilerin büyük bir kısmı çocuk ve gençlerden oluşmaktaydı.

Olay, Pazar günü saat dokuzdan kısa bir süre önce A1 Batı Otoyolu’nda meydana geldi. Polis, otoyolda muhtemel bir kaçakçılık aracını tespit etti ve Salzburg Kasern’de bu aracı durdurmaya karar verdi. Ancak sürücü, polisin durdurma talimatına uymayarak kaçmaya başladı. Bir kavşakta sürücü, polis aracını manevra yaparak engellemeye çalıştı ve bir yer altı otoparkına sığınarak yaya olarak kaçmaya çalıştı. Ancak bu girişimi başarılı olmadı ve 21 yaşındaki sürücü, SIG polis memurları tarafından kısa süre sonra yakalandı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya | Salzburg Golling’de Skandal İddia: Belediye Meclisi Seçimlerinde SPÖ ve FPÖ Oyları Karıştı

Golling'de Belediye Meclisi seçimlerinde yaşanan bir hata nedeniyle oylar karıştı. ...

Avusturya | Salzburg’da Sürpriz Siyasi Dönüşüm: Belediye Başkanlığı İkinci Turunda SPÖ ve KPÖ Kapışacak

Salzburg, Avusturya'da sürpriz bir siyasi dönüşüm yaşandı. Pazar günü gerçekleşen ...

 

Araçtaki 51 kişi, kaçakçı tarafından aracın yük bölümünde ayakta taşınıyordu. İki kadın, her biri bir bebekle birlikte aracın yan koltuklarında oturuyordu. Bu kişilerin Kürt ve Türk vatandaşları oldukları ve Almanya’ya gitmek istedikleri belirtildi.

Polis, mültecilere insani muamelede bulunarak onları Yabancı Polis Karakolu’na götürdü. Tüm mülteciler iyi sağlık durumundaydı. Olayla ilgili olarak 21 yaşındaki kaçakçı hakkında soruşturma başlatıldı. Bu tür olaylar, Avrupa’nın farklı bölgelerinde sıklıkla yaşanıyor ve yetkililer bu tür suçları engellemek için sürekli bir mücadele içindeler.

Yayınlama: 11.10.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.