Avusturya’da 58 Yaşındaki Bir Adam Sahte Engellilikle 390.000 Euro Sosyal Yardım Aldı

58 yaşındaki bir Niederösterreich’lü adam, sahte engellilikle çeşitli sosyal yardımlar elde ederek yaklaşık 390.000 Euro dolandırdı. Adam daha önce de benzer suçlardan sabıkalıydı.

Avusturya’da 58 Yaşındaki Bir Adam Sahte Engellilikle 390.000 Euro Sosyal Yardım Aldı

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’nın Niederösterreich (Aşağı Avusturya) eyaletinde 58 yaşındaki bir adam, yüzde yüz sahte bir engellilikle çeşitli otoriteleri dolandırarak büyük miktarda sosyal yardım elde etti. Zararın neredeyse 390.000 Euro olduğu bildirildi. Adam, daha önce de benzer suçlardan sabıkalıydı ve 2020’de şartlı hapis cezasına çarptırılmıştı.

Adam, erken emeklilik elde etmek için hastane raporlarını sahteleyerek kendini doktor olarak tanıtmış. Daha sonra, engellilik emekliliği ve işsizlik maaşı gibi sosyal yardımlar almak için yüzde yüz engelliliği sahteleyerek tanıları raporlarda değiştirdi. Bundeskriminalamt’a göre, toplamda on iki suç işleyerek Pensionsversicherungsanstalt, AMS ve diğer kurumlardan yardım almayı başardı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da 90 Km/s Hız Sınırı Olan Yolda 157 Km/s ile Giden Sürücünün Ehliyetine El Konuldu

Avusturya'nın Niederösterreich eyaletinde, 90 km/s hız sınırı olan bir yolda ...

Avusturya’nın Niederösterreich Eyaletinde Aşırı Hız Yapan Dokuz Araca El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Viyana-Margareten’de Başsız Ceset Bulundu: Polis Cinayet Soruşturması Başlattı

Viyana-Margareten'de yenileme çalışmaları sırasında bir bodrumda başsız bir ceset bulundu; ...

Ayrıca, haksız yere elde ettiği engelli kartı sayesinde motorlu taşıt sigorta vergisinden, yıllık vignette’den ve park ücretlerinden muaf tutulmuş ve çeşitli eğlence ve kültür tesislerinde indirimler elde etmiş. Niederösterreich Landeskriminalamt Taskforce Sozialleistungsbetrug (SOLBE) tarafından tespit edilen adam, St. Pölten savcılığına bildirilecek.

İçişleri Bakanı Gerhard Karner ve Bundeskriminalamt Direktörü Andreas Holzer, sosyal yardım dolandırıcılığının ciddiyetini ve bununla mücadeledeki kararlılığı vurguladılar. 2022’de Avusturya genelinde yapılan 3.173 sosyal yardım dolandırıcılığı şikayetinin çözüm oranı %99,8 olarak bildirildi. Bu olay, sosyal yardım sistemlerine yönelik dolandırıcılığın etkilerini ve bu tür suçlara karşı alınan önlemlerin önemini gösteriyor.

Yayınlama: 09.12.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.