Avusturya FPÖ Lideri Kickl: “İyi Entegre Olmuş Göçmenlerin FPÖ’den Korkmalarına Gerek Yok”

Avusturya FPÖ Lideri Kickl: “İyi Entegre Olmuş Göçmenlerin FPÖ’den Korkmalarına Gerek Yok”

UTKAN HABER (Viyana) – 29 Eylül 2024’te gerçekleşecek Avusturya Parlamentosu Ulusal Konsey seçimlerinde, Avusturya vatandaşlığına sahip, ana ikametgâhı Avusturya’da olan ve 29 Eylül 2008’den önce doğmuş olan (16 yaşını tamamlamış) herkes oy kullanma hakkına sahip. Toplamda 6.346.029 seçmen bulunurken, yurt dışında yaşayan Avusturya vatandaşı seçmen sayısı 62.651. Avusturya’da yaşayan 400 bine yakın Türkiye kökenli göçmen arasında ise yaklaşık 200 bini Avusturya vatandaşı ve bu vatandaşlardan 100 bine yakını oy kullanma hakkına sahip.

FPÖ ve Göçmenlerin Desteği
Avusturya FPÖ Genel Başkanı Herbert Kickl, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu: “Memo, Türk kökenli bir göçmen ve yaklaşan Ulusal Konsey seçimlerinde FPÖ ve bana oy verecek. İşletmesi için çok özel bir şey düşündü. Ne olduğunu bu videoda görebilir ve duyabilirsiniz.”

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Dört Ayaklı Dedektifler: Gümrük Köpeklerinden Başarılı Yarıyıl Bilançosu
Avusturya’da Dört Ayaklı Dedektifler: Gümrük Köpeklerinden Başarılı Yarıyıl Bilançosu

Avusturya gümrük köpekleri, 2024'ün ilk yarısında 100.000'den fazla sigara, 129 ...

Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen, Ulusal Konsey Seçimi Sonrası Hükümeti Görevden Aldı
Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen, Ulusal Konsey Seçimi Sonrası Hükümeti Görevden Aldı

Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen, seçim sonrası yeni hükümeti kurmak ...

Kickl, paylaşımında gittikçe daha fazla iyi entegre olmuş göçmenin FPÖ ailesinin bir parçası olduğunu belirtti ve şu ifadeleri kullandı: “İyi entegre olmuş göçmenlerin FPÖ’den korkmalarına gerek yok. Onlar da siyah-kırmızı-yeşil-pembe birlik partilerinden bıkmış durumdalar. Bu yüzden herkes 29 Eylül’de – [X] FPÖ!”

Türk Asıllı Sarrafın Desteği
Avusturya’nın Wr. Neustadt şehrinde bir sarraf olan Mehmet Özay (40), dükkanının kepenklerine FPÖ lideri Herbert Kickl’in reklamını asarak dikkat çekti. Özay, Türk kökenli olmasına rağmen Kickl’in politikalarını desteklediğini belirterek, bu reklamı “tamamen inançla” yaptığını söyledi.

Özay, “FPÖ’nün hiçbir zaman hükümetin başında yer almadığını ve artık kendilerini kanıtlama vaktinin geldiğini düşünüyorum. Kickl ile doğru yolda olduğumuza inanıyorum” diyerek desteğini açıkladı. Geçmişte Kickl’in partisi tarafından kullanılan “Daham statt Islam” (Evimiz, İslam Değil) ve “Viyana İstanbul Olmamalı” gibi tartışmalı sloganlara rağmen Özay, bu söylemlerle çelişmediğini belirtti. “Biz Türkler çalışkanız, vergilerimizi ödüyoruz ve onun gibi milliyetçiyiz” diyerek, FPÖ’ye olan desteğini netleştirdi.

Özay, bu reklam için FPÖ’den herhangi bir maddi destek almadığını vurgulayarak, “Bunu bedavaya yapıyorum çünkü satılık değilim” dedi. Afişin, seçimlere kadar dükkanın kepenklerinde kalacağını ve FPÖ birinci olursa, afişin üzerine büyük bir teşekkür yazısı ekleyeceğini belirtti.

Eleştiriler
Bu siyasi destek, Türk toplumu içinde tartışmalara yol açtı. SÖZ partisinden Hakan Gordü, FPÖ’nün Türk toplumuna zarar verebileceğini savunarak, bu desteğin tehlikeli olabileceğini ifade etti.

Resim: Facebook – Memo Özay

Yayınlama: 27.09.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.