Avusturya Devleti 365 Euro Noel ödemesi yapmayacak! Ödemeler Şirketlerin insiyatifine kalmış…

Yapılan açıklamada, işveren tarafından çalışanlarına 365 Euro’ya kadar alışveriş çeklerinin verilmesi içinde çağrıda bulunuldu.

Avusturya Devleti 365 Euro Noel ödemesi yapmayacak! Ödemeler Şirketlerin insiyatifine kalmış…

UTKAN HABER (Viyana) -Avusturya’da İktidar partilerinin kulüp liderleri August Wöginger (ÖVP) ve Sigrid Maurer (Yeşiller) bunu Salı günü bir basın toplantısıyla duyurdu.Yerli şirketler sadece 2020 Corona yılında Noel partilerini ve diğer şirket kutlamalarını vergiden değil, aynı zamanda kutlama yerine çalışanlarına verdikleri kuponları da vergiden düşebilmelidir.

Noel kuponları için vergi muafiyeti duyuruldu
Wöginger, “Şu anda Gelir Vergisi Yasasında bir şirketin çalışanları için şirket kutlamaları, Noel partileri ve yaz partileri için yılda 365 avro kesinti yapabileceğini düzenledik. Ve bu miktar çalışanlar için de vergiden muaftır” dedi.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Utkan TV Sordu: SÖZ Partisi Başkanı Hakan Gördü 421 Bin Euro’luk Kamu Desteğini Nerelerde Kullandı?

Utkan TV olarak, SÖZ Partisi’nin 2021–2025 yılları arasında eyalet yasası ...

Avusturya’da İşsizlere Ek Gelir Sınırı Geliyor: AMS Ödeneğinde 2026’dan İtibaren Yeni Dönem

Avusturya hükümeti, işsizlik maaşı (Arbeitslosengeld) ve acil yardım (Notstandshilfe) alanlar ...

Avusturya’da Hofer Marketlerinde 250 Gram Tereyağı 1,49 Euro’ya, Süt 99 Cent’e Düştü

Avusturya’nın önde gelen indirim market zincirlerinden Hofer, 5 Aralık’tan itibaren ...

Miktarı isverenin insiyatifine kalmış
Bu yıl, şirketler de çalışanlarına kupon dağıtabilmeli, böylece “hem şirketteki vergi imtiyazı hem de çalışanlar için vergi muafiyeti” geçerli olacaktır. 186 avro tutarında maddi giderler için ek vergi indirimi mevcut önlemden etkilenmedi.

Noel partisi  kuponlar perakendeyi destekleyebilir
Özellikle “kesinlikle Noel partilerinin yapılamayacağı” zamanlarda, bu hem şirketlere, hem çalışanlara hem de perakendecilere fayda sağlıyor, diyor Wöginger ve şirketlere kuponlarla bölge ekonomisini desteklemeleri çağrısında bulundu.

Maurer, “Elbette kuponlar, özellikle bu kriz sırasında zarar gören yemek ve otel endüstrisi için de kullanılabilir ve kullanılmalıdır” dedi. Ayrıca şirketlere kuponlarla bölgesel işletmeleri desteklemeleri çağrısında bulundu, ancak bu yasal olarak şart koşulamaz.

 

Yayınlama: 25.11.2020