Avusturya | Burgenland Valisi Doskozil’den AB Dışı Sığınma Merkezleri Önerisi

Burgenland Eyalet Valisi Hans Peter Doskozil, Avusturya’nın sığınma politikasını eleştiriyor. “Göç sorunu” için çözüm olarak AB dışında prosedür merkezleri öneriyor.


Avusturya | Burgenland Valisi Doskozil’den AB Dışı Sığınma Merkezleri Önerisi

UTKAN HABER (Viyana) – Burgenland Eyalet Valisi Hans Peter Doskozil, AB’nin göç politikalarını eleştirerek AB dışında sığınma prosedür merkezleri oluşturulmasını önerdi ve antisemitik suçların artışını yanlış göç ile entegrasyon politikalarına bağladı. Ayrıca SPÖ’nün gelecek liderlik seçimlerinde eski rakibi Andreas Babler’a destek vereceğini ve 2025’teki eyalet seçimlerinden sonra siyaseti bırakacağını açıkladı.

Peter Doskozil, Avrupa Birliği’nin (AB) göç politikalarına yönelik eleştirilerde bulunarak, AB dışında sığınma prosedür merkezleri kurulması fikrini gündeme taşıdı. Federal SPÖ için de geçerli olduğunu düşündüğü bu öneriyi, Thomas Prantner’in danışmanlık ajansı C3’ün düzenlediği “Business-Talk” etkinliğinde dile getirdi.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Korkunç Olay: Eski Karısını Bıçakla Yaralayan Adam Kaçak

Avusturya'nın Burgenland bölgesinde, bir adam eski karısını boynundan bıçaklayarak ağır ...

Avusturya’nın Burgenland Eyaletinde İki Ceset Bulundu: Soruşturmalar Devam Ediyor

Avusturya'nın Burgenland eyaletindeki Stöttera bölgesinde bulunan iki ceset, polisi derin ...

Avusturya | Burgenland Eyaletinde 2.000 Euro’ya Kadar Wärmepreisdeckel – Isınma Fiyat Tavanı Yardımı Sağlanıyor


Burgenland, 2024 için Isınma Fiyat Tavanı uygulamasını güncelleyerek yüksek ısınma ...

Vali Doskozil, artan antisemitik suç olaylarını, Orta Doğu’daki tırmanışa ve “yanlış göç ile entegrasyon politikalarına” bağlayarak, bu konuda federal ve eyalet hükümetlerini sorumlu tuttu. Önerilen prosedür merkezlerinin, sığınmacıların AB sınırları içine girmeden önce durumlarının değerlendirilip karara bağlanması gerektiğini vurgulayan Doskozil, böyle bir sistemin hem adil hem de etkili olacağını savundu.

Doskozil ayrıca, SPÖ içindeki gelecek Ulusal Konsey seçimleri ve partinin liderlik yarışına dair görüşlerini de paylaştı. Burgenlandlı delegelerin eski rakibi ve mevcut SPÖ lider adayı Andreas Babler’ı destekleyeceğini ve kendisinin de 2025 eyalet seçimlerine baş aday olarak katılacağını, bu sürecin ardından ise siyasi kariyerine bir son vereceğini belirtti.

Vali Doskozil, milyarder Dietrich Mateschitz’e yönelik SPÖ içindeki eleştirilere de sert yanıt verdi. Mateschitz’i yeniden dağıtım ve adalet konularında olumlu bir örnek olarak göstererek, Avusturya’nın çeşitli bölgelerinde sağlık için önemli katkılarda bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, yatırımcı Michael Tojner ile ilgili hukuki süreçlere de değinerek, Tojner’in maceraperest bir yatırımcı olduğuna işaret etti.

Vali Doskozil’in bu açıklamaları, Avusturya’daki göç ve entegrasyon politikalarına yeni bir bakış açısı getirebilir ve gelecekteki politika yapıcılar için bir tartışma zemini oluşturabilir.

Yayınlama: 07.11.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.