Avusturya Federal Ordusu Askerlere Günlük Yemek Paralarını 6,50 Euro’ya Yükseltti

Avusturya Federal Ordusu, günlük yemek paralarını mevcut 5 Euro’dan 6,50 Euro’ya yükseltme kararı aldı.

Avusturya Federal Ordusu Askerlere Günlük Yemek Paralarını 6,50 Euro’ya Yükseltti

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya Federal Ordusu, Verteidigungsministerin Klaudia Tanner tarafından duyurulan bir kararla gelecekte günlük yemek paralarını 5’ten 6,50 Euro’ya yükseltecek. Bu artışın amacı, Federal Ordusu’na daha fazla finansal kaynak sağlamak ve bölgesel, mevsimsel gıdalara odaklanarak yemek hizmetini geliştirmektir.

Tanner, artışın personel, kadın askerler ve milisler için bir artı değer olduğunu belirtirken, bu adımın kışlalardaki masalara daha fazla bölgesel ve mevsimsel gıda koymayı hedeflediğini ifade etti. Federal Ordusu, daha önce günlük yemek paralarını dörtten beş Euro’ya çıkarmıştı.

Federal Ordusu, 2021 yılından bu yana “Klimateller” projesi ile kışla mutfaklarında daha fazla bölgesel, sürdürülebilir ve kaliteli yemek sağlamayı amaçlamaktadır. Projenin başarısıyla 2022 yılında yaklaşık 500.000 öğle yemeği çevre dostu menüler olarak sunulmuştur. Projenin 2023 yılında günlük öğle menüsü olarak devam edeceği belirtilmiştir.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’da 25 Bin Euro Vurgun: 658 Sahte Tamir Başvurusuna Ceza Yok!

UTKAN HABER (Viyana) - Avusturya’nın başkenti Viyana’da bir cep telefonu ...

Viyana’da Kira Fiyatları Patlama Yaptı: Metrekare Fiyatı İlk Kez 20 Euro’yu Geçti

Avusturya’da mevcut kiralık dairelerin kira bedelleri 2025 yılının ilk çeyreğinde ...

Tüm lüks hizmetlerle tam bakım”: FPÖ’den Viyana’daki sığınma politikalarına sert eleştiri

FPÖ, Viyana’da yürütülen sığınma politikalarını sert şekilde eleştirdi ve yasa ...

Yayınlama: 06.01.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.