Avusturya Başbakanı Kurz Disiplinin Devam Etmesini İstedi

Avusturya’da Covid-19 tedbirlerin 7 aralık 2020 pazartesi gününden itibaren gevşetilmesinden sonra Başbakan Kurz, disiplinin devam etmesi için çağrı yaptı.

Avusturya Başbakanı Kurz Disiplinin Devam Etmesini İstedi

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz (ÖVP), zorlu tecritin 7 aralık 2020 pazartesi gününden itibaren sona ermesinden önceki gün, halkı halen yürürlükte olan önlemlere uymaya çağırdı ve yazılı bir açıklamada, olumlu gelişme ancak bu şekilde devam edebilir dedi. Kurz için iyi haber, kilitlemenin işe yaramış olmasıdır. Son birkaç hafta içinde ortalama günlük yeni enfeksiyonları yarıya indirmek mümkün oldu.

Kilitlemenin sona ermesinden sonra disiplin çağrısı yaptı

Bu gelişme, yoğun bakım ünitelerine yönelik akut yaklaşan aşırı taleplerin önlendiği anlamına gelmektedir. Avusturya’da 7 günlük vaka sayısı 522’den 263’e düştü (100.000 kişi başına). Kilitlemenin başlangıcında ortalama günlük yeni enfeksiyonlar 6639, şimdi 3346 oldu. Yeniden üretim sayısı 1,13’ten 0,81’e düşürülebilirdi. Enfekte bir kişinin kaç kişiyi enfekte ettiğini gösterir.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya Başbakanı’ndan Ucuz Elektrik Müjdesi: Kilovat Saat 10 Sentin Altına Düşüyor

Avusturya’da elektrik fiyatlarının düşmesi bekleniyor. Devlet enerji şirketi Verbund, Mart ...

Avusturya’da FPÖ’den ORF Maaşlarına Tepki: Ortalama Aylık Maaş 7.140 Euro Brüt

Avusturya'da FPÖ Genel Sekreteri ve Medya Sözcüsü Christian Hafenecker, hane ...

Viyana’da Kira Krizine Karşı Radikal Adım: Belediye Evlerinde Kuralları Değişiyor

Viyana Belediyesi, özel kampanyalar ve yeni bir tahsis modeliyle daha ...

Avusturya’da Sıkı Tasarrufa Rağmen 250 Euro Isınma Desteği – Heizkostenzuschuss

Sıkı tasarruf önlemlerine rağmen Salzburg eyaletinde belirli gelir sınırları içinde ...

Kitle testleri ile birlikte enfeksiyon sürecini olabildiğince kontrol altına alma fırsatı yarattılar. Kurz bir kez daha şimdiye kadar seyrek olarak katılmış olan testlere katılmayı savunuyor: “Çünkü 15 dakikalık hızlı bir test, haftalar süren kilitlenmeden kurtarabilir.”

Aynı zamanda Şansölye, tünelin sonunda ışık olduğuna bir kez daha güvence verdi: “Aşıların geliştirilmesi ve onaylanması hızla ilerliyor ve bu aşıların şirketimizde Ocak ayı başlarında kullanılması için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.”

Yayınlama: 06.12.2020