Avusturya Anketi: Her Üç Avusturyalıdan Yalnızca Biri Ülkesi İçin Savaşmaya İstekli

Avusturya’da yapılan bir ankete göre, Ukrayna savaşının etkisiyle, Avusturyalıların sadece küçük bir bölümü ülkelerini her koşulda silahla savunmaya hazır olduğunu belirtiyor. Ankete katılanların sadece %16’sı, Avusturya askeri olarak saldırıya uğrarsa “kesinlikle” silahla savunmaya hazır olduklarını ifade ederken, %41’i böyle bir savunmaya katılmayacaklarını belirtiyor.

Avusturya Anketi: Her Üç Avusturyalıdan Yalnızca Biri Ülkesi İçin Savaşmaya İstekli

UTKAN HABER (Viyana) – Ukrayna savaşının etkisiyle, Avusturya’nın uzun süredir koruduğu tarafsızlık imajı vatandaşlar arasında tartışma konusu olmaya devam ediyor. Unique Research tarafından “Pragmaticus” yayınevi için yapılan ankete göre, Avusturyalıların sadece küçük bir bölümü ülkelerini her koşulda silahla savunmaya hazır.

Savunma İstekliliği ve Rus Tehdidi
Ankete katılanların sadece %16’sı, Avusturya askeri olarak saldırıya uğrarsa “kesinlikle” silahla savunmaya hazır olduklarını belirtirken, %41 “hiçbir şekilde” bu tür bir savunmaya katılmayacaklarını ifade etti. Rusya’nın Ukrayna’da zafer kazanması durumunda Avusturya’ya yönelik bir tehdit oluşturabileceğinden endişe edenlerin oranı %31 olarak belirlendi.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Viyana’daki Bir Apartmanda Yeni Ev Kuralları: Balkonda Sigara İçmek Yasaklandı

Viyana'nın Ottakring bölgesindeki bir apartmanda, yeni ev kuralları gereği balkonda ...

Avusturya’nın Niederösterreich Eyaletinde Aşırı Hız Yapan Dokuz Araca El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Avusturya’da 1 Mart 2024’ten İtibaren Polis Tarafından 21 Otomobile El Konuldu

Avusturya'da yürürlüğe giren yeni trafik yönetmeliği kapsamında, aşırı hız yapan ...

Yardım ve Yaptırımlar Üzerine Bölünmüş Görüşler
Avusturyalılar, Ukrayna’ya yardım etme konusunda bölünmüş durumda. Ankete katılanların yarısı, saldırıya uğrayan ülkeye destek olunması gerektiğini düşünürken, %42’si yardımların devam ettirilmesine karşı çıkıyor. Yaptırımların etkinliği konusunda ise, vatandaşların birazdan fazlası yaptırımların Avusturya’ya Rusya’dan daha fazla zarar verdiği görüşünde.

Tarafsızlık Algısında Değişim
Ankete katılanların %51’i, Avusturya’nın artık tarafsız olmadığını düşünüyor. Bu algı değişimi, Ukrayna savaşının Avusturya’nın dış politika ve güvenlik konseptleri üzerindeki etkisini gösteriyor. Buna rağmen, halkın büyük bir kısmı (%78) tarafsızlığın korunmasını destekliyor.

Bu anket sonuçları, Avusturya’da halkın savaşa hazırlık, tarafsızlık, yardım ve yaptırımlar konusundaki görüşlerinde önemli çeşitlilikler olduğunu ortaya koyuyor. Ukrayna savaşının etkisiyle, Avusturyalıların ulusal güvenlik ve dış politika konularında daha fazla diyalog ve tartışmaya ihtiyaç duyduğu görülüyor.

Yayınlama: 23.02.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.