Avusturya | 2024’te Burgenland’da Çöp Toplama Ücreti Değişmeyecek

Avusturya’nın Burgenland eyaletindeki Çöp Birliği (BMV), 2024 yılında çöp toplama ücretlerini artırmayarak, 21. kez ücret artışından vazgeçti. Finansal zorluklara rağmen, BMV vatandaşların yükünü hafifletme kararı aldı.

Avusturya | 2024’te Burgenland’da Çöp Toplama Ücreti Değişmeyecek

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’nın Burgenland eyaletinde Çöp Birliği (BMV), 2024 yılında çöp toplama ücretlerini sabit tutma kararı aldı. Bu karar, Oberwart’ta yapılan birlik toplantısında oybirliğiyle alındı ve böylece BMV, 21. kez ücret artışından vazgeçmiş oldu.

BMV başkanı ve Neufeld Belediye Başkanı Michael Lampel (SPÖ), bu yıl ücret artışından vazgeçilmesinin, Burgenland halkını düşündükleri ve onlara bir Noel hediyesi yapmak istediklerini gösterdiğini belirtti. Tartışmaların olmasına rağmen, birliğin rezervleri sayesinde ücretin aynı kalmasının mümkün olduğu vurgulandı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Korkunç Olay: Eski Karısını Bıçakla Yaralayan Adam Kaçak

Avusturya'nın Burgenland bölgesinde, bir adam eski karısını boynundan bıçaklayarak ağır ...

Avusturya’nın Burgenland Eyaletinde İki Ceset Bulundu: Soruşturmalar Devam Ediyor

Avusturya'nın Burgenland eyaletindeki Stöttera bölgesinde bulunan iki ceset, polisi derin ...

Avusturya | Burgenland Eyaletinde 2.000 Euro’ya Kadar Wärmepreisdeckel – Isınma Fiyat Tavanı Yardımı Sağlanıyor


Burgenland, 2024 için Isınma Fiyat Tavanı uygulamasını güncelleyerek yüksek ısınma ...

Almanya’da Bürgelgeld’in 502 Euro’dan 563 Euro’ya Çıkması ‘Her Çalışan İçin Bir Tokat’ Olarak Görülüyor

Almanya'da 2024 yılında gerçekleştirilecek Bürgergeld artışı, düşük ücret sektöründe çalışanlar ...

BMV’nin finansal durumu, 3,6 milyon Euro’luk negatif bir işletme sonucu beklenen bu yılki bilançosu ve gelecek yıl için öngörülen 4,4 milyon Euro’luk eksi ile zorlayıcı olmasına rağmen, sermayenin biriktirildiği ve finansal olarak iyi yönetildiği ifade ediliyor. Başkan yardımcısı ve Oberwart Belediye Başkanı Georg Rosner (ÖVP) tarafından yapılan açıklamada, bu finansal yönetim sayesinde vatandaşların ücret artışından kurtulduğu belirtildi.

Ancak, BMV’nin sürekli olarak ücret artışından kaçınıp, kayıpları rezervlerle kapatması uzun vadede mümkün olmayabilir. Genel müdür Johann Janisch, BMV’nin yüksek enerji ve yakıt fiyatlarından ve maaş artışlarından etkilendiğini söyledi. Eğer bazı gelirler kötüleşirse, bu durum BMV için olumsuz bir kombinasyon oluşturabilir. Ayrıca, dünya piyasasındaki fiyat gelişmeleri nedeniyle kağıt toplama gelirlerinin düştüğü de ifade edildi. Bu durum, gelecekte BMV’nin finansal stratejisinde önemli değişiklikler yapılması gerektiğini gösteriyor.

Yayınlama: 02.12.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.