AMS Müdürü Kopf İşsizlik Maaşlarının Artırılmasına Karşı

AMS Müdürü Kopf, işsizlik yardımlarında kısa vadeli bir artışa karşı çıkıyor. Şu anda kaybolan birçok iş salgından sonra geri gelmeyecek.

AMS Müdürü Kopf İşsizlik Maaşlarının Artırılmasına Karşı

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya AMS (İş ve İşci Bulma Kurumu) Genel Müdürü Johannes Kopf, işsizlik yardımlarının geçici olarak yüzde 80’e çıkarılmasına karşı çıkıyor. Derstandard.at ile yaptığı röportajda “Siyasi olarak bunu yeniden kaldırmak zor olurdu. İşsizlik yardımlarına ek olarak bir şeyler kazanma olasılığıyla, çoğu durumda elde edilebilecek gelirin çok üzerinde olacak maaşlarımız olacaktı.” diye açıklama yaptı.

AMS’de 63.000 boş pozisyon
Şu anda AMS’de 63.000 boş pozisyon bildiriliyor. “Her ay insanlar emekli oluyor veya istifa ediyorlar. Sürekli olarak işsizleri yerleştiriyoruz, kriz zamanlarında bile iş piyasasında dinamizm var. Yoksulluk riskini azaltmak için tek başına müdahale edilir edilmez bu durma noktasına gelir,” diyor. Kamu istihdam hizmeti, Corona krizinde dikkate alınması gereken daha yüksek işsizlik yardımları çağrısında bulunuyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Utkan TV Sordu: SÖZ Partisi Başkanı Hakan Gördü 421 Bin Euro’luk Kamu Desteğini Nerelerde Kullandı?

Utkan TV olarak, SÖZ Partisi’nin 2021–2025 yılları arasında eyalet yasası ...

Avusturya’da İşsizlere Ek Gelir Sınırı Geliyor: AMS Ödeneğinde 2026’dan İtibaren Yeni Dönem

Avusturya hükümeti, işsizlik maaşı (Arbeitslosengeld) ve acil yardım (Notstandshilfe) alanlar ...

Avusturya’da Hofer Marketlerinde 250 Gram Tereyağı 1,49 Euro’ya, Süt 99 Cent’e Düştü

Avusturya’nın önde gelen indirim market zincirlerinden Hofer, 5 Aralık’tan itibaren ...

Avusturya’da 5 Aralık’tan İtibaren Hofer’de Yeni Fiyatlar: Süt ve Tereyağı Ucuzluyor

Avusturya’nın önde gelen indirim market zincirlerinden Hofer, 5 Aralık’tan itibaren ...

Her durumda, Kopf yemek ve turizm sektöründeki iflasların artmasını bekliyor. “Vergi ve sosyal güvenlik primlerinin ertelenmesi sona erdiğinde pek çok işletme nefessiz kalacak. Ancak özellikle turizm sağlam bir altyapıya sahip: Otel işletmecisi iflas etse bile otel hala orada olacak. Diğer sahiplerle birlikte canlanacak çünkü ben turizmin geri döneceğine inanıyorum, “dedi.

Yayınlama: 15.11.2020