avusturya viyana enerji yardım ams ma40 ikramiye bonus emekli ev yardımı avusturya haberleri viyana haberleri

Avusturya’da en az 126 hastayı tedavi eden diplomasız doktora 18 ay hapis cezası verildi

Genel pratisyenlik eğitimi almamasına rağmen Güney Steiermark eyaletine bağlı Kitzeck’te yıllar boyunca en az 126 hastayı tedavi etti.

Avusturya’da en az 126 hastayı tedavi eden diplomasız doktora 18 ay hapis cezası verildi

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da Tıp okumamış olmasına rağmen Kitzeck’te yıllarca doktor olarak çalışan 61 yaşındaki adam, Perşembe günü öğleden sonra Graz’da altısı kayıtsız şartsız olmak üzere 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sanık, hemşirelik, kuaförlük ve perukçuluk gibi -düşürülmüş- bazı eğitimler almış olmasına rağmen, hiç tıp okumamıştı. Yine de savcı Gudrun Jakopiç’e göre zanlı evinin bodrum katında “profesyonel donanımlı bir muayenehane” kurdu. Duvarda ne sertifikalar vardı ne de acil doktor ceketi ve doktor çantası eksikti. Arabadaki tabelada “Arzt im Dienst” ve kartlarda “DrDr.med” yazıyordu.

Kene aşıları yaptı, iğne yaptı, antidepresanlar verdi ve ev ziyaretleri yaptı. Savcı bunu “Tamamen karışık bir faaliyet alanı” olarak nitelendirdi.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya A4 Otoyolunda İki Ayrı Operasyonda 46.800 Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Avusturya Gümrük Müdürlüğü (Zollamt Österreich), kaçak sigara ticaretine karşı A4 ...

Viyana’da Mindestsicherung Alarmı: Başkan Ludwig’den “Tüm Alanlarda Tasarruf” Uyarısı!

Avusturya’nın başkenti Viyana’da SPÖ ile NEOS arasında kurulan yeni koalisyon, ...

Avusturya Başbakanı’ndan Sert Mesaj: “Çalışmayan Göçmene Tek Kuruş Yok!”

Avusturya Başbakanı Christian Stocker, "Bugün" (Heute) gazetesine verdiği röportajda dikkat ...

Avusturya’da Akaryakıt Fiyatları Geriliyor: Benzin 1,40 Euro, Dizel 1,38 Euro

Avusturya’da akaryakıt fiyatları Mayıs ayında önemli bir düşüş gösterdi. Son ...

Sahte doktor Kitzeck tarafından hapse mahkum edildi
Yıllarca herhangi bir eğitim almadan pratisyen hekimlik yapan bir Steiermarklı, Perşembe günü Graz bölge ceza mahkemesinde jüri heyetinin karşısına çıktı. 126 hastayı tedavi ettiği söylendiği için ciddi ticari dolandırıcılık, bedensel zarar, sahtecilik ve şarlatanlıktan hesap vermek zorunda kaldı. Genel olarak, “Kendiside gerçekten saçmalıktı” diye itiraf etti.

Öğleden sonra, beklenenden daha erken karar geldi: 18 ay hapis cezası, bunların sekizi koşulsuz olarak uygulandı, bu da onlara hizmet etmesi gerektiği anlamına geliyor. Karar henüz yasal olarak bağlayıcı değil.

 - Avusturya
Yayınlama: 27.01.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.