Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Arjantin, Paraguay ve Venezuela Ziyaretlerine İlişkin Açıklama: “İlkleri Gerçekleştireceğiz”
UTKAN HABER – ANKARA – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Kasım – 1 Aralık 2018 tarihlerinde Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te gerçekleştirilecek olan G20 Liderler Zirvesi’ne katılacak. Zirvenin ardından ise 2 – 3 Aralık tarihleri arasında Paraguay ve Venezuela’ya resmi ziyaretlerde bulunacak.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, G20 Zirvesi’nin, sürdürülebilir, dengeli ve kapsayıcı büyüme hedefleri çerçevesinde uluslararası ticaret, kalkınma, dijitalleşme, iklim değişikliği, terörle mücadele ve göç gibi küresel ölçekte öncelikli konulara ev sahipliği yapacağı ifade edildi.
Zirve kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazı ülke liderleri ve uluslararası kuruluş temsilcileriyle ikili temaslarda bulunması da planlanıyor.
Paraguay ve Venezuela’ya Tarihi Ziyaret
G20 Zirvesi sonrası Erdoğan, 2-3 Aralık’ta Paraguay ve Venezuela’ya resmi ziyaretler gerçekleştirecek. Söz konusu ziyaretler, Türkiye Cumhurbaşkanı düzeyinde bu iki ülkeye yapılan ilk ziyaretler olma niteliğini taşıyor.
Açıklamada, ziyaretlerde ikili, bölgesel ve uluslararası gündem maddelerinin masaya yatırılacağı ve ilişkilerin ileri seviyelere taşınmasını sağlayacak çeşitli anlaşmaların imzalanmasının beklendiği kaydedildi.