Avusturya Viyana Büyükelçisi Ceyhun Açıkladı: 57 Vatandaşımız Kovid-19 Nedeniyle Hayatını Kaybetti
UTKAN HABER (Viyana) – Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, Avusturya’da Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının sayısının arttığını duyurdu.
Büyükelçi Ceyhun, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, vatandaşları tedbirlere uymaya çağırarak şu ifadeleri kullandı:
“Değerli vatandaşlarım, Kovid-19 nedeniyle vefat edenlerin sayısında maalesef artış yaşanıyor. Bugüne kadar Viyana’da 29, Salzburg’da 19 ve Bregenz’de 9 vatandaşımızı kaybettik. Bu nedenle maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymak, Avusturya Federal Hükümeti’nin aldığı önlemleri dikkate almak hem kendimiz, hem yakınlarımız, hem çevremiz, hem de tüm ülke için büyük önem taşıyor. İşte bu nedenle ‘evde kal, evde hayat var’ diyoruz.”
Büyükelçi Ceyhun’un açıklamaları, Avusturya’da yaşayan Türk toplumu arasında artan Kovid-19 vakalarına karşı dikkatli olunması gerektiğine dair önemli bir uyarı olarak değerlendirildi.