Viyana’da toplu testlere katılım çok azdı Yaklaşık 200 bin kişi katıldı
Viyana’daki korona kitle testleri on gün sonra Pazar günü sona eriyor. Ancak Cumartesi günü de dahil olmak üzere, Viyana’da yalnızca yaklaşık 200.000 kişi hızlı testlerle corona virüsü için test edildi.
UTKAN HABER (Viyana) – 13 Aralık 2020 Pazar günü, üç lokasyondan birinde virüs için saat 18: 00’e kadar ücretsiz test etme imkanı var. Hızlı antijen testleri, bir burun çubuğu kullanılarak Stadthalle, Marxhalle ve Messe Wien’de gerçekleştiriliyor. Şimdiye kadar ücretsiz ve gönüllü Covid-19 toplu testlere Başkent Viyana’da katılım diğer eyaletlere bakaraktan oldukça zayıftı. Başkent Viyana’da toplu Covid-19 testlerine katılım %10
Yaklaşık 200.000 Viyanalı teste tabi tutuldu
Viyana’daki on günlük toplu testler 4 Aralık’ta başladı. Cumartesi de dahil olmak üzere, yaklaşık 200.000 kişi bu fırsattan yararlandı. Pazar günü hesaba katıldığında, katılım oranları bu nedenle Viyana’nın iki milyonun biraz altındaki toplam nüfusunun sadece yüzde onundan biraz fazla olacaktır. Federal başkentteki test kapasiteleri 1,2 milyon kişi veya nüfusun yüzde 60’ı için tasarlandı. Pozitif test sonuçlarının günlük payı her zaman yüzde birin çok altında olmuştur. Viyana’daki testlerin ilk daha kesin bir genel dengesi Pazartesi günü bir basın toplantısıyla açıklandı.
Belediye Sağlık Meclisi Üyesi Peter Hacker’ın (SPÖ) yaptığı açıklamaya göre, Cumartesi günü dahil olmak üzere, Stadthalle, Marxhalle ve Messe Wien’deki test merkezlerinde tam olarak 204.880 kişiye hızlı antijen testi uygulandı. Bu, neredeyse iki milyon Viyana nüfusunun onda birine karşılık geliyor. Cumartesi akşamı itibariyle, bugünün son sınav gününde yaklaşık 15.000 kişi online başvuru yaptı.
Viyana’da toplu testler: neredeyse yüzde 10 katılım oranı
Pazar günkü korona çeklerinin gerçek sayısı biraz daha yüksek olabilir, çünkü aynı gün bir zaman aralığı için rezervasyon yapabilir veya önceden kayıt olmadan Messe Wien’e gelebilirsiniz.
Cumartesi gününe kadar 676 olumlu sonuç
Cumartesi gününe kadar yapılan 204.880 hızlı teste gelince, sadece 676 pozitif çıktı. Bu, sonuçların yüzde 0,33’üne karşılık geliyor. Etkilenenler üzerinde daha detaylı bir gargara PCR testi yapıldı. Buna ek olarak, şu ana kadar 632 kişi daha gargara yapmak zorunda kaldı çünkü hızlı test için burun çubuğu daha önce işe yaramadı.
Bu 1.308 gargara testi yapar. Bunlardan 466’sı bir enfeksiyon gösterdi veya doğruladı, 555 vakada tamamen açık verildi. Hacker Bürosu’na göre 287 PCR testi halen değerlendiriliyor.
8-17 Ocak arasında ikinci dalga korona testleri
Bu Pazar Viyana’daki ilk test çalışmasının bitiminden sonra, son katılımcı sayısı o akşam yayınlanmalıdır. Ayrıntılı nihai sonuçlar ve analizler Pazartesi günü bir basın toplantısında verilecek. Federal hükümet tarafından kısa süre önce duyurulan ikinci Covid-19 testleri 8-17 Ocak tarihleri arasında Viyana’da gerçekleşecek.