Avusturya’ya Biontech & Pfizer Firmasına ait 10 bin Koronavirüs aşı dozu bugün geldi

Başbakan Sebastian Kurz, herkesin kendisi için karar vermesi gerektiğini, ancak kesinlikle aşı olmak istediğini söyledi.

Avusturya’ya Biontech & Pfizer Firmasına ait 10 bin Koronavirüs aşı dozu bugün geldi

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, 23 aralık çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında 27 aralık 2020 çarşamba günü saat 09:00’dan itibaren Koronavirüs aşısının yapılacağını açıkladı.

Üretici Biontech / Pfizer’in aşısı, Belçika’nın Puurs kentindeki üretim tesisinden geliyor. Özel nakliye, Cumartesi gecesi Suben’de (Yukarı Avusturya) sınırı geçmişti.

Başbakan Kurz, “Çok zorlu bir aşamada yaşıyoruz ve önümüzde hala zorlu aylar var.” dedi. “Aşı oyunun kurallarını değiştirecek.” Aşının geliştirilmesi “beklenenden daha hızlı” gerçekleşti. Kurz, araştırmacılara ve ilaç firmalarına teşekkür etti.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Utkan TV Sordu: SÖZ Partisi Başkanı Hakan Gördü 421 Bin Euro’luk Kamu Desteğini Nerelerde Kullandı?

Utkan TV olarak, SÖZ Partisi’nin 2021–2025 yılları arasında eyalet yasası ...

Avusturya’da İşsizlere Ek Gelir Sınırı Geliyor: AMS Ödeneğinde 2026’dan İtibaren Yeni Dönem

Avusturya hükümeti, işsizlik maaşı (Arbeitslosengeld) ve acil yardım (Notstandshilfe) alanlar ...

Avusturya’da Hofer Marketlerinde 250 Gram Tereyağı 1,49 Euro’ya, Süt 99 Cent’e Düştü

Avusturya’nın önde gelen indirim market zincirlerinden Hofer, 5 Aralık’tan itibaren ...

Biontech & Pfizer Firmasına ait 10 bin Koronavirüs aşı dozu bugün geldi
Viyana’da teslimat önde gelen siyasi isimler tarafından da alındı: Savunma Bakanı Klaudia Tanner (ÖVP), Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig (SPÖ) ve Aşağı Avusturya Valisi Johanna Mikl-Leitner (ÖVP) öğle yemeğinde depoyu ziyaret etti.

27 aralık Cumartesi (Yarın) günü ilk Covid-19 aşısı Klinik Favoriten’in Başkanı Christoph Wenisch’a yapılacak.

Eksi 74 santigrat derecede depolama
Herkesin beklediği aşı, ilaç toptancısının devasa deposu ve lojistik salonundaki birkaç buzdolabında dinleniyor. Ultrafreezer terimi durumu daha iyi tanımlar. Çünkü tam olarak 9.750 aşı dozu eksi 74 derecede saklanıyor. İki kapta teslim edildi. Diğer bir deyişle, miktar tek başına istisnai değildir. Şirket, her yıl milyonlarca aşının dağıtıldığını vurguladı.

CEO Andreas Windischbauer’in açıkladığı gibi, yalnızca ilk dilim teslimatlar tamamen Simmering’de depolanacak. Diğer tüm teslimatlar Avusturya genelinde toplam 17 şubeye dağıtılacak. Windischbauer’e göre, beş aşı için bir flakon yeterlidir. Doktorlara ayrıca aşılarla birlikte şırıngalı setler verilir. Aşı son kullanıcıya ulaştığında artık depodaki kadar soğuk değildir. Bu durumda artı iki ila sekiz santigrat derece arasında olmalıdır.

Aşılar Pazar günü başlıyor
İlk teslimat, yarın Pazar günü başlayacak olan aşılar için tasarlandı ve Herba Chemosan Viyana ve Aşağı Avusturya’da yapılacak. Savunma Bakanı Klaudia Tanner’ın (ÖVP) açıkladığı gibi, Vorarlberg, Tirol, Salzburg, Steiermark ve muhtemelen Karintiya federal eyaletleri silahlı kuvvetler tarafından tedarik ediliyor. Maliyet nedeniyle helikopter yerine araçlar kullanılmaktadır. Windischbauer’e göre, 4.000 kutunun tahsisi kesin olarak belirlendi.

Belediye Başkanı Michael Ludwig’in (SPÖ) açıkladığı gibi Viyana 2.000 tane aşı dozu alacak.
Savunma Bakanı Tanner mutlu bir şekilde “Bugün tarihi bir gün” dedi. Bugün ve yarın, Pazar, tarih yazılacak. Silahlı kuvvetler aylardır olduğu gibi, temaslı izleme veya kitle testleriyle zaten destek sağladıkları için faaliyette. Aşağı Avusturya valisi Johanna Mikl-Leitner (ÖVP) “güzel bir Noel hediyesi” nden söz etti ve hedef kitlesine gelir gelmez aşı olma sözü verdi.

Ancak başlangıçta aşı öncelikle bakımevlerine ve sağlık tesislerine sağlanacaktır. MedUni Vienna, 80 yaşın üzerindeki beş yüksek riskli hastanın sabah 9’da aşılanacağı etkinliğe Pazar günü başlayacak. Favoriten Kliniğindeki Covid istasyonu, öğle saatlerinde Viyana’daki bir sonraki istasyon olacak. Belediye Başkanı Ludwig’e göre, ilacı orada ilk alan enfeksiyon bölümü başkanı Christoph Wenisch olacak.

Federal Şansölye Sebastian Kurz (ÖVP), aşıdan yararlanmak için bir kez daha temyizde bulundu. ORF ile yaptığı röportajda, herkesin kendisi için karar vermesi gerektiğini, ancak kesinlikle aşı olmak istediğini söyledi. Şansölye, istatistiklerin burada da yardımcı olacağına inanıyordu. Özellikle yaşlılar, bir enfeksiyon durumunda hastaneye ve hatta bir yoğun bakım ünitesine yatma riskinin ne kadar yüksek olduğuna “çok yakından bakabilirler”.

SPÖ başkanı Pamela Rendi-Wagner de geçtiğimiz birkaç ayın ardından “herkes için çok zorlu” olan aşıları “normal hayata dönmemiz için büyük bir fırsat” olarak görüyor. SPÖ Genel Başkanı Facebook sayfasındaki bir videoda, ne kadar çok insan aşı yaptırırsa o kadar iyi olacağını söylüyor.

 

Yayınlama: 27.12.2020