Avusturya İşciler Odası Öğrencilere ve Öğretmenlere 200 Euro verilmesini talep etti
Araştırmaya göre, birçok aile için korona ile ilgili ikinci okul kapanışları da büyük bir psikolojik ve mali yük oldu.İşciler Odası (AK) Bu nedenle ailelere mali yardım yapılmadır diye açıklamada bulundu.
UTKAN HABER (Viyana) – SORA Araştırma Enstitüsü (İşciler Odası AK) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, birçok aile için korona ile ilgili ikinci okul kapanışları da büyük bir psikolojik ve mali yük oldu. AK Başkanı Renate Anderl’in düzenlediği basın toplantısında, ek mali giderleri hafifletmek için her öğrenciye bir defaya mahsus olmak üzere aile yardımı için 200 Euro, öğretmen başına 200 avro ödenmesi gerektiğini söyledi.
Toplamda bu yaklaşık 270 milyon Euro’ya mal olacak.
Ebeveynlerin çocuklarını öğrenmede destekleyip desteklemeyecekleri veya ek öğrenme yardımları satın alabilecekleri, Avusturya’daki eğitim kariyerleri üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. “Kilitleme sırasında bu durum tekrar kötüleşti” dedi Anderl. Ebeveynler, çocuklarına öğrenme materyali konusunda yardımcı olabilir veya kısa sürede dizüstü bilgisayar satın almak için paraya sahip olabilirler ve böylece uzaktan eğitime katılmalarını sağlasalar da, çocukların öğrenme fırsatlarını önemli ölçüde etkiledi, AK’nin normal okul barometresiyle ilgili özel anketin sonuçlarına atıfta bulundu.
Aralık ayındaki ikinci tecrit sırasında 3.384 okul çocuğuna sahip 1.662 ebeveyn araştırıldı.
Araştırmaya göre, ebeveynlerin eğitim kariyeri ne kadar kısa olursa, çocukların uzaktan eğitimle baş etmeleri o kadar zorlaşıyor. Genel olarak, on ebeveynden altısı, iş ve uzaktan öğrenmeyi uzlaştırmak için ikinci tecrit sırasında kendilerini büyük bir baskı altında gördü. Ankete göre, bu süre zarfında her üç çocuğun ruh sağlığı kötüleşti: Araştırma sonuçlarına göre, ilkbaharda ilk kilitlenmeye göre daha az çocuk anksiyeteden muzdaripti, ancak ebeveynlere göre her iki çocuk daha yalnız ve huzursuzdu. Öğrenme gereksinimleri buna bağlı olarak daha kötüdür.
Ev harcı için 307 Euro
Ayrıca, bu süre zarfında her iki çocuktan biri sınıf arkadaşlarıyla hiç değiş tokuş yapmıyordu. AK eğitim uzmanı Elke Larcher, ebeveynlerin bunu kendi başlarına yapmaya çalıştıklarını ve bu durumun onları zorladığını söylüyor. Diğer bir zorluk da mali yüktü: Ankete göre, ankete katılan ailelerin üçte ikisinin uzaktan eğitime geçiş nedeniyle dizüstü bilgisayarlar, yazıcılar, kitaplar veya diğer öğrenme materyalleri için ek masrafları vardı. Ortalama 307 euro idi – öğrenciler büyüdükçe harcamalar yükseliyordu.
Bu sonuçlar ışığında Anderl, okul yılının geri kalanını sağlam bir şekilde planlamak için önümüzdeki tatillerin adımlar için kullanılmasını talep etti. “Daimi okul açık – okul kapalı nihayet sona ermelidir.” Başka bir okul kilitlenmesi öğrenciler, öğretmenler ve veliler için “gerçekten felaket” olur. Okul yılının geri kalanında güvenli öğretimi garantilemek için okullarda artık kavramlara ihtiyaç vardır. Alternatif öğrenim yerlerinin kullanılmasından, öğretmenler için yeterli maskelerden ve her okulda öğrenciler ve öğretmenler için hızlı testlerin yapılma olasılığından bahsetti. Ancak 7 ve 8 Ocak’ta öğretmenler ve öğrenciler için testler yapılmasına şüpheyle yaklaşıyor. “Çocukların okula gidemediği her gün aslında boşa harcanan bir gün. Büyük açıklar olduğunu zaten biliyoruz.”
AK eğitim uzmanı Larcher, bu açıkların telafi edilebilmesi için okulların ek destek kursları gibi esnek destek önlemleri sağlayabilmesi gerektiğini vurguladı. “Destek sistemlerinin okullar için diğer alanlarda mümkün olduğu kadar bürokratik olmamasını istiyoruz.” Anderl, orta vadede, dezavantajlı ailelerden çok sayıda çocuğu olan okullar için bir fırsatlar endeksine ihtiyaç olduğunu söyledi. Bununla birlikte, federal hükümet tarafından bir pilot projede planlandığı gibi, 100 odak okul için özel fonlar çok azdır. 500 okulun genişletilmesi çağrısında bulundu.