Avusturya’da Korona tedbirleri 24 Ocak’a kadar uzatıldı


Başbakan Kurz ve Heyeti, yaptıkları korona zirvesinde 26 aralık’da alınan tedbirlerin yeterli derecede etkili olmadığı gerekçesiyle,önlemlerin 24 Ocak’a kadar uzatılmasına karar verdi.Ticaret, gastronomi, turizm ve okullar 25 Ocak’ta açılacak.

Avusturya’da Korona tedbirleri 24 Ocak’a kadar uzatıldı

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’daki tecrit fiilen bir hafta uzatılacak. Zira muhalefetin Pazar günü ilan ettiği abluka nedeniyle Cuma günü testi olasılığı artık geçerli değil. Bu ticaret, gastronomi, turizm ve muhtemelen okulların da ancak 24 Ocak’ta açılabileceği anlamına geliyor. ÖVP kulüp başkanı August Wöginger, Pazartesi günü APA ile yaptığı röportajda doğruladı.

Ticaret, gastronomi, turizm ve okullar  25 Ocak’ta açılacak.

Wöginger, “Muhalefet somut bir şekilde kapandı” dedi. Bu, özellikle SPÖ’den şaşırtıcıydı, ancak açıkça Ulusal Konsey Kulübü federal devletlerin baskısına boyun eğdi. “Artık ulusal bir ittifak gerekli olurdu, ancak Federal Konsey’de çoğunluk yoksa, 18 Ocak’tan itibaren açılış haftası planlandığı gibi geçemez. Şimdi 24 Ocak’tan sonra ilerlemeye çalışıyoruz” dedi. ÖVP kulüp başkanı. Okulların da kapalı kalıp kalmayacağı sorulduğunda, Wöginger şu cevabı veriyor: “Evet, kilit kapatmadır.”

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Utkan TV Sordu: SÖZ Partisi Başkanı Hakan Gördü 421 Bin Euro’luk Kamu Desteğini Nerelerde Kullandı?

Utkan TV olarak, SÖZ Partisi’nin 2021–2025 yılları arasında eyalet yasası ...

Avusturya’da İşsizlere Ek Gelir Sınırı Geliyor: AMS Ödeneğinde 2026’dan İtibaren Yeni Dönem

Avusturya hükümeti, işsizlik maaşı (Arbeitslosengeld) ve acil yardım (Notstandshilfe) alanlar ...

Avusturya’da Hofer Marketlerinde 250 Gram Tereyağı 1,49 Euro’ya, Süt 99 Cent’e Düştü

Avusturya’nın önde gelen indirim market zincirlerinden Hofer, 5 Aralık’tan itibaren ...

Corona kilitlenmesinden serbest stil: Muhalefet ablukayı duyurdu
Asıl plan, Covid-19 toplu test yaptıranlar bir hafta önce avantaj elde edebilmeleriydi. Kültürel ve spor etkinliklerini ziyaret etmek veya kıyafet veya kitap gibi her gün ihtiyaç duyulmayan ürünleri satın almak gibi. Ayrıca kuaför gibi kişisel hizmet sağlayıcıların 17 Ocak’ta tekrar müşteri alabilmesi ve okulların sınıf öğretime başlaması gerekiyor.

Çalışma özgürlüğünü mümkün kılacak ilgili bir değişiklik, yılın sonundan kısa bir süre önce değerlendirmeye gönderildi. Ancak Pazar günü, muhalefet çeşitli nedenlerle yasayı onaylamayı reddedeceğini duyurdu. Bu, tasarının Ulusal Konsey’den geçebileceği, ancak SPÖ, FPÖ ve NEOS’un (31:30) dar çoğunluğu sayesinde Federal Konsey tarafından yaklaşık iki ay süreyle bekletileceği anlamına geliyor.

Kilitleme 24 Ocak’a kadar bir hafta uzatılacak
Bu nedenle koalisyon, kilitlemenin bir hafta uzatılması gerektiği konusunda açık. Başlangıçta herhangi bir değişiklik olup olmayacağı belirsizdi. Sağlık Bakanlığı ile muhalefetin yanı sıra federal ve eyalet hükümetleri arasındaki görüşmeler Pazartesi günü yapılacaktı.

Anchober, serbest stil için onay istiyor
Sağlık Bakanı Rudolf Anschober (Yeşiller), ağır hasar görmüş hükümet projesi için erken bir “ücretsiz test” için Pazartesi günü parlamentoda değişikliklerin Federal Konsey’de muhalefetin ablukasını engelleyip engelleyemeyeceğini araştırdı.

Korona krizi başka seviyelerde de siyaseti meşgul ediyor. Parlamentonun ana komitesinde halihazırda geçerli olan çıkış kısıtlamaları on gün uzatılacak, burada SPÖ devam etmek istiyor. Ek olarak, mevcut korona sorunları hakkında federal eyalet video konferansı var.

 

Yayınlama: 04.01.2021