Yabancı plakalı Aır vasıtaların Türkiye’de bakım ve tamiri için 600 euro ücret kesilecek

Türkiye’ye yurtdışından tamir, bakım, onarım veya tadilat amacıyla gelen ve işlem işçilik gördükten sonra boş olarak çıkış yapan taşıtlardan ücret talep edilecek.

Yabancı plakalı Aır vasıtaların Türkiye’de bakım ve tamiri için 600 euro ücret kesilecek

Türkiye’ye bakım, onarım ve tamir için giriş yapıp, tutarı 2 bin eurodan az işlem gören araçlar için 600 euro ücret alınacak.

Yurt dışından gelen yabancı plakalı taşıtlardan alınan ücretlerde değişiklik yapılmasına dair karar Resmi Gazete’de yayınlandı.

Buna göre Geçici ve Yabancı Plakalı Taşıtlardan Alınacak Geçiş Ücretlerine İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 68)’in 8 inci maddesinin birinci fıkrasının sonuna aşağıdaki cümleler eklendi:

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Almanya’da Yanlış Park Edenleri İhbar Eden Gence Saldırı: Anzeigenhaupmeister Matthei Yumruk Yedi

Almanya'nın Saksonya eyaletinde, yanlış park edenleri ihbar eden 18 yaşındaki ...

Almanya’da Arian Hala Kayıp: Yaklaşık 800 Acil Durum Görevlisi Kayıp Altı Yaşındaki Çocuğu Arıyor

Almanya'nın Bremervörde kentinde pazartesi gününden bu yana kayıp olan altı ...

“Tamir, bakım, onarım veya tadilat amacıyla gelen ve ülkemizde işlem ve işçilik gördükten sonra boş olarak çıkış yapacak yabancı ülke taşıtlarından tamir, bakım, onarım, tadilat veya işçilik bedeli 2.000 (ikibin) Euro veya karşılığı Türk Lirasından fazla olan ve bu durumu belgeleyen taşıtlardan geçiş ücreti alınmaz.

Bahsi Geçen ekleme yapılan 8.madde için BURAYA tıklayınız.
Bu taşıtların tamir, bakım, onarım, tadilat veya işçilik bedeli 2.000 (ikibin) Euro veya karşılığı Türk Lirasından az olanlarından 600 (altıyüz) Euro veya karşılığı Türk Lirası ücret alınır.”

Hususi araçlar bu kapsamda değildir.
Resmi Gazete’de yayımlanan, yabancı plakalı araçların Türkiye’de bakım ve tamiri için ek olarak 600 Euro ücret alınacağına ilişkin düzenleme, karayolu taşımacılığı yapan araçlarla (tır,otobüs vb.) ilgilidir.

Türkiye’ye izne giden gurbetçilerin özel araçlarının tamirinden herhangi bir ek ücret veya vergi alınması söz konusu değildir.

 

 

 

Yayınlama: 05.04.2021
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.