Umre ve Kabe’de namaz için aşı olma şartı getirildi

Riyad yönetimi COVID-19 salgınıyla mücadele için aldığı kararlara yenisini ekledi. Ramazan ayında Mekke’deki Mescid-i Haram’da, sadece aşılanan veya COVID-19 geçirip iyileşen kişilerin umre yapabileceği ve namaz kılabileceği açıklandı.

Umre ve Kabe’de namaz için aşı olma şartı getirildi

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’ya göre, Hac ve Umre Bakanlığından bir yetkili, salgınla mücadele için koruyucu tedbirlerin alındığını duyurdu.

Yetkili, ramazan ayında Kabe’de mümkün olan kapasite dahilinde, sadece aşı olan ya da COVID-19 geçirip iyileşen kişilere, umre yapma ve namaz kılma izni verileceğini açıkladı.

Mescid-i Nebevi’de teravih kılınabilecek

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Bulgaristan’daki Kitlesel Protestolar Hükümeti Düşürdü

Bulgaristan’da son günlerde büyüyerek ülke geneline yayılan kitlesel protestolar, hükümeti ...

Bulgaristan’da Siyasi Deprem: Başbakan Jelyazkov Protestoların Ardından İstifayı Açıkladı

Bulgaristan’da siyasi gündem, hükümetin ani istifa kararıyla sarsıldı. Başbakan Rosen ...

Fatih Erbakan’dan Sert Çıkış: “Böyle Adalet Olmaz! İş Başa Düştü!”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, gündeme damga vuran ...

Bulgaristan Euro’ya Geçiyor: Yeni Euro Madeni Paraları Tedavüle Giriyor

Bulgaristan, 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren resmen Euro Bölgesi’ne katılacak. ...

Suudi Arabistan, ramazan ayında Mekke’deki Mescid-i Haram ve Medine’deki Mescid-i Nebevi’de vakit, cuma ve teravih namazlarının kılınabileceğini, ülkedeki diğer camilerin de salgın tedbirlerine riayet edilerek açık olacağını duyurmuştu.

Geçen yıl Haremi Şerif ve Mescid-i Nebevi’de teravih namazlarının cemaatsiz kılınacağı açıklanmıştı.

 

Yayınlama: 07.04.2021