CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Erken Seçim İçin İmza Kampanyası Başlattık

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Erken Seçim İçin İmza Kampanyası Başlattık

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından “Özgürlük ve Erken Seçim” çağrısıyla ülke genelinde bir imza kampanyası başlattı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in duyurusuyla başlatılan kampanya, Maltepe mitinginde ilk kez kamuoyuyla paylaşılmıştı.

İmamoğlu’nun Tutuklanması Sonrası Tepkiler Büyüyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Mart tarihinde gözaltına alınmış, 23 Mart’ta ise tutuklanmıştı. Bu gelişmenin ardından yurttaşlar Saraçhane ve Maltepe’de düzenlenen mitinglerle tepkilerini dile getirdi. CHP, bu tepkileri toplumsal bir harekete dönüştürmek amacıyla imza kampanyası başlatma kararı aldı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Fatih Erbakan’dan Sert Çıkış: “Böyle Adalet Olmaz! İş Başa Düştü!”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, gündeme damga vuran ...

İstanbul’da Balık Fiyatları Cep Yakıyor! Hamsi Kilo 120 TL, Levrek Tane 250 TL, Çupra Tane 180 TL

İstanbul pazarlarında balık fiyatları bu hafta adeta rekor seviyeye ulaştı. ...

Erdoğan ve Orban İstanbul’da Açıkladı: Türkiye, Macaristan’ın Enerji Güzergâhını Güvence Altına Alıyor

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ...

Yeniden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan’dan Ekonomi Eleştirileri: “İşte Ekonominin Gerçekleri”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yaptığı açıklamada Türkiye ...

İlk İmza Trabzon’da, 93 Yaşındaki Yurttaştan

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kampanyayı Ekrem İmamoğlu’nun memleketi Trabzon’da başlattı. Buradaki ilk imza, 93 yaşındaki bir vatandaş tarafından atıldı. CHP Gençlik Kolları’nın sosyal medya hesaplarından kampanyanın detayları kamuoyuyla paylaşıldı.

Kampanya Sloganı: “Ekrem İmamoğlu’na Özgürlük, Erken Seçim Hemen!”

CHP’nin kampanya duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

“Değerli genç arkadaşım, Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu’na özgürlük demek ve erken seçim sandığının kurulması için gerçekleştireceğimiz imza kampanyamızı başlatıyoruz.”

Kampanyaya katılmak isteyen yurttaşlar, CHP tarafından hazırlanan imza belgesini doldurarak imza@chp.org.tr adresine e-posta yoluyla gönderebilecek. Alternatif olarak, doldurulan imzalar CHP’nin il ve ilçe başkanlıklarına da elden teslim edilebilecek.

İmza Listesi Paylaşıldı

CHP’nin imza kampanyası listesine partiye ait sosyal medya hesaplarından ulaşılabiliyor. CHP, bu kampanyayla hem Ekrem İmamoğlu’nun serbest bırakılmasını hem de Türkiye’de erken seçim atmosferinin oluşturulmasını hedefliyor.

Yayınlama: 30.03.2025