avusturya viyana enerji yardım ams ma40 ikramiye bonus emekli ev yardımı avusturya haberleri viyana haberleri

Avusturya’da Bütçe Krizi Derinleşiyor: Açık 12 Milyar Avroya Ulaştı

Avusturya’da Bütçe Krizi Derinleşiyor: Açık 12 Milyar Avroya Ulaştı

Avusturya’da hükümetin bütçe açığını kapatmak için yürüttüğü çalışmalar, beklenenden çok daha büyük bir mali sorunla karşı karşıya olduğunu ortaya koydu. İlk tahminlerde 6,4 milyar avro olarak açıklanan tasarruf ihtiyacı, son ekonomik veriler ışığında 12 milyar avroya yükseldi.


Resesyon Tehlikesi Sürüyor

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Enflasyon Mart Ayında Yüzde 2,9 Olarak Gerçekleşti

Avusturya’da enflasyon Mart ayında yüzde 2,9 olarak ölçüldü. İstatistik Austria ...

Vergi Avantajı Eriyor: Avusturya’da Elektrikli Araç Kullanmak Giderek Pahalılaşıyor

ÖVP-SPÖ-NEOS koalisyon hükümetinin yeni vergi düzenlemesiyle, elektrikli araç sahipleri artık ...

ORF’de Maaşlar Dudak Uçuklatıyor: Kratky 472 Bin, Strobl 451 Bin Euro Kazanıyor

Avusturya Devlet Yayın Kuruluşu ORF’nin 2024 yılına ait Şeffaflık Raporu ...

ORF’nin En Çok Kazanan İsimleri Açıklandı: Robert Kratky Zirvede!

Avusturya’nın kamusal yayın kuruluşu ORF, yıllık şeffaflık raporunu yayımladı. Açıklanan ...

Avusturya Mali Konsey Başkanı Christoph Badelt, Bütçe Komisyonu’na sunduğu son ekonomik tabloda, ülke ekonomisinin üst üste üçüncü kez resesyona girme riski taşıdığını belirtti. Avrupa Birliği’nin Maastricht kriterlerine göre üye ülkelerin bütçe açıkları gayrisafi yurt içi hasılanın (GSYH) %3’ünü geçemiyor. Ancak yapılan değerlendirmelere göre, Avusturya’nın bütçe açığı 2025’te bu sınırı aşarak %4’e yaklaşabilir.


Brüksel’den Yaptırım Baskısı Gelebilir

Avusturya’daki üç büyük parti ÖVP, SPÖ ve NEOS, Avrupa Komisyonu’nun “aşırı açık prosedürü” başlatmaması için ciddi tasarruf önlemlerinde uzlaşmak zorunda kalabilir. Ancak aşırı sağ FPÖ, AB’den gelecek olası baskılara karşı daha sert bir duruş sergiliyor ve ülkenin müzakere kontrolünü koruyabileceğini savunuyor.


Maliye Bakanı Uyardı: “Aşırı Kemer Sıkma Ekonomiye Zarar Verir”

Maliye Bakanı Markus Marterbauer, bütçe açığını azaltmak için kemer sıkma politikalarının kaçınılmaz olduğunu kabul etti. Ancak, aşırıya kaçılması durumunda ekonomik büyümenin daha da zayıflayabileceği uyarısında bulundu:

“Ekonomiye zarar vermeden, güvenilir ve dengeli bir stratejiyle hareket etmeliyiz. AB’ye tasarruf kararlılığımızı göstermeliyiz; ancak bu, vatandaşın sırtına binen bir yük haline gelmemeli.”


Vatandaşı Neler Bekliyor?

Uzmanlara göre önümüzdeki dönemde sosyal harcamalarda kısıntılar, kamu hizmetlerinde daralmalar ve vergi düzenlemeleri gündeme gelebilir. Hükümetin alacağı kararlar hem iç politikada hem de AB düzeyinde yakından takip edilecek.

 - Avusturya
Yayınlama: 25.03.2025
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.