avusturya viyana enerji yardım ams ma40 ikramiye bonus emekli ev yardımı avusturya haberleri viyana haberleri

Yürekleri Ağza Getiren Anlar: İki Çocuk 4. Katta Açık Pencereden Dışarı Çıktı

Yürekleri Ağza Getiren Anlar: İki Çocuk 4. Katta Açık Pencereden Dışarı Çıktı

UTKAN HABER (Viyana) – Cuma günü Hong Kong’da iki küçük çocuk, yaşadıkları gökdelenin açık penceresinden tırmanarak dışarı çıktı ve hayatlarını büyük bir tehlikeye attı. 3 ve 5 yaşındaki kardeşlerin, yüksek binanın dış cephesindeki çıkıntıya oturdukları anların görüntüleri, bölgede büyük panik yarattı.

Dramatik Kurtarma Operasyonu: İtfaiye Kapıyı Kırarak Girdi

Çocukları gören komşular hemen polis ve itfaiyeyi alarma geçirdi. Olay yerine gelen ekipler için zamanla yarış başladı; çünkü çocuklardan herhangi biri her an düşebilirdi.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya Yolunda Tatil Draması: Aile Çocuğunu Benzin İstasyonunda Unuttu

Tatile giderken yaşanan ilginç bir olay: Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinden bir ...

60 Yaşında Cesur Paylaşım: Eski Top Model Paulina Porizkova Doğallığıyla İlham Verdi

Ünlü Çek-Amerikalı model Paulina Porizkova, sosyal medya hesabından yaptığı samimi ...

Gizlilik Politikası – Utkan eSIM World

Utkan eSIM World uygulaması, kullanıcı gizliliğine büyük önem verir. Bu ...

Avusturya’da Yeni Evlilik Reformu: 18 Yaş Altına ve Akraba Evliliğine Yasak Geliyor

Avusturya'da hükümet, evlilik yasalarında köklü bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Yeni ...

Olay, Wong Lok House adlı binanın 4. katında yaşandı. Ailenin dairesinin kapısı kilitliydi. Bunun üzerine itfaiye zorla kapıyı kırarak içeri girdi ve açık pencereye koştu.

Biri Pencereden Alındı, Diğeri Halatla Kurtarıldı

Bir polis memuru çocuklardan birini içeri çekmeyi başardı. Ancak diğeri hâlâ tehlikedeydi. Güvenlik kemeriyle donatılmış bir itfaiyeci, yukarıdan halatla sarkarak diğer çocuğu da güvenli bir şekilde kurtardı. O anları izleyen mahalle sakinleri, başarıyla tamamlanan kurtarma operasyonu sonrasında alkışlarla destek verdi.

Aileye Çocuk İhmali Suçlaması

Çocukların neden pencereye tırmandığı ilk etapta anlaşılamadı. Kardeşler kontrol amacıyla hastaneye götürülürken, 30 ve 33 yaşındaki ebeveynleri, olay yerinin yakınında bulundu ve çocuk ihmali şüphesiyle gözaltına alındı.

Hong Kong yasalarına göre, çocuk ihmali suçu için öngörülen azami ceza 10 yıl hapis.

 - Dünya
Yayınlama: 23.03.2025