Avusturya’da 200 Euro’ya Kadar Ekstra Destek: Ekim Ayından İtibaren Yeni Sübvansiyonlar Rahatlama Sağlayacak

Birçok eyalette, yüksek ısınma maliyetlerine karşı rahatlama sağlamak amacıyla yeni yardım detayları yayınlandı. Bu yardımlar, hane başına 200 Euro’ya kadar çıkabiliyor ve başvurular Ekim ayından itibaren yapılabilecek. Eylül ayı sonuna kadar ise birçok hane için 600 Euro’ya kadar yardım alınabiliyor. Tüm detaylar burada yer alıyor.

Avusturya’da 200 Euro’ya Kadar Ekstra Destek: Ekim Ayından İtibaren Yeni Sübvansiyonlar Rahatlama Sağlayacak

UTKAN HABER (Viyana) – Avustrya’nın birçok eyaletinde 2024/2025 ısınma dönemi için ısınma yardımları şimdiden yayınlandı. Eylül sonuna kadar 600 Euro’ya kadar yardım alınabiliyor. Ekim ayından itibaren ise her hane için 110 ile 200 Euro arasında değişen yeni yardımlar başlıyor. Her eyalete göre yeni ısınma yardımlarının detayları şu şekilde:

Oberösterreich (Yukarı Avusturya)
Oberösterreich’te 2024/25 dönemi için yeni ısınma yardım başvuruları 1 Ekim’den itibaren yapılabilecek. Başvuru süresi 30 Kasım 2024’te sona erecek. Bu yıl için hane başına tek seferlik 200 Euro ödeme yapılacak. Başvuru, Oberösterreich eyaletinin web sitesinden online olarak yapılabilir. Bu yardıma, Oberösterreich’te ikamet eden ve belirlenen gelir sınırlarını aşmayan haneler başvurabilecek. Tek kişilik haneler için gelir sınırı 19.070 Euro brüt, çok kişilik haneler için ise 26.940 Euro brüt olarak belirlenmiştir. Gelir olarak 2023 yılı yıllık brüt kazanç dikkate alınacak.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Dört Ayaklı Dedektifler: Gümrük Köpeklerinden Başarılı Yarıyıl Bilançosu
Avusturya’da Dört Ayaklı Dedektifler: Gümrük Köpeklerinden Başarılı Yarıyıl Bilançosu

Avusturya gümrük köpekleri, 2024'ün ilk yarısında 100.000'den fazla sigara, 129 ...

Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen, Ulusal Konsey Seçimi Sonrası Hükümeti Görevden Aldı
Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen, Ulusal Konsey Seçimi Sonrası Hükümeti Görevden Aldı

Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen, seçim sonrası yeni hükümeti kurmak ...

Kärnten (Karintiya)
Kärnten eyaletinde de 2024 Ekim ayından itibaren hane başına 110 ile 180 Euro arasında değişen yeni ısınma yardımı başlatılacak. Yardım miktarı, hane gelirine bağlı olarak belirlenecek. Başvuru için ana ikametgahın Kärnten’de olması gerekiyor. Başvurular, 1 Ekim’den itibaren ktn.gv.at üzerinden online olarak yapılabilir. 110 Euro’luk küçük yardım için gelir sınırları; yalnız yaşayanlar için aylık net 1.510 Euro, iki kişilik haneler için ise aylık net 2.080 Euro olup, hane halkındaki her ek kişi için bu sınır 360 Euro artmaktadır. 180 Euro’luk büyük yardıma ise, yalnız yaşayanlar için aylık net geliri 1.270 Euro’yu aşmayanlar ve iki kişilik haneler için en fazla aylık 1.840 Euro gelire sahip olanlar başvurabilir. Hane halkındaki her ek kişi için bu sınır 360 Euro artmaktadır.

Vorarlberg
Vorarlberg eyaletinde Ekim 2024 ortalarından itibaren 330 Euro’luk yeni bir yardım başvurusu yapılabilecek. Bu yardım hakkında çeşitli belediyeler tarafından raporlar sunuldu. Başvuru koşulları ve detaylar, açıklandıklarında duyurulacak.

Salzburg ve Tirol’de Son Başvuru Tarihleri
Salzburg ve Tirol eyaletlerinde 2024 Eylül ayı sonuna kadar geçmiş ısınma dönemi için yardımlar başvurulabilir. Örneğin, Salzburg’da hane başına 600 Euro’ya kadar yardım almak 30 Eylül 2024’e kadar mümkün. Tirol’de ise Tirol Yardımı 2.0 Eylül sonuna kadar başvuruya açık. Başvuru ve detaylar salzburg.gv.at ve tirol.gv.at sitelerinde bulunabilir.

Yayınlama: 22.09.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.