Avusturya’da İlaç Kıtlığı: 568 İlaç Bulunamıyor

Avusturya’da ilaç kıtlığı devam ediyor. Şu anda ülkede 568 ilaç bulunamıyor veya sınırlı olarak temin edilebiliyor. Bu durum, Ukrayna Savaşı ve tedarik zincirlerindeki aksaklıklar nedeniyle ortaya çıkıyor.

Avusturya’da İlaç Kıtlığı: 568 İlaç Bulunamıyor

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da yaşanan ilaç kıtlığı, 568 ilacın bulunamaması veya sınırlı olarak temin edilebilmesi şeklinde kendini gösteriyor. Bu durum, ülkede kayıtlı yaklaşık 18.000 ilacın bir kısmını etkiliyor. Soğuk algınlığı ilaçları, göz damlaları ve epilepsi ilaçları gibi çeşitli ilaçların tedarikinde sıkıntılar yaşanıyor. Eczaneler, bu duruma alternatif çözümlerle yanıt veriyor; başka üreticilerin ilaçlarına geçiş yapıyor, yurtdışından ilaç temin ediyor veya kendi üretimlerini gerçekleştiriyor.

Kıtlığın nedenleri arasında Ukrayna Savaşı ve tedarik zincirlerindeki aksaklıklar gösteriliyor. Oberösterreich Eczacılar Odası Başkanı, bu durumun kalıcı hale dönüşmeye başladığını belirtiyor ve Avrupa’da ilaç üretiminin artmasının önemini vurguluyor. Bu durum, global tedarik zincirlerinin kırılganlığını ve uluslararası çatışmaların etkilerini gösteriyor.

    Bu Haberler İlginizi Çekebilir
    Avusturya’da Elektrik Desteği: Haneler Yıllık Yaklaşık 60 Avro Tasarruf Edecek

    Avusturya Başbakanı Christian Stocker, 500 milyon avroluk bir paketle elektrik ...

    Viyana’da Zamlar Durmuyor: Yıllık Park Ücreti 120 Avrodan 156 Avroya Yükseliyor

    1 Ocak 2026’dan itibaren Viyana’da birçok ücret ve harç önemli ...

    Viyana’da Köpek Vergisine Büyük Zam: İlk Köpek İçin Yıllık Ücret 120 Avroya Çıkıyor

    1 Ocak 2026’dan itibaren Viyana’da birçok ücret ve harç önemli ...

  • Kıtlığın Boyutu: Şu anda Avusturya genelinde 568 ilaç bulunamıyor veya sınırlı olarak temin edilebiliyor. Ülkede yaklaşık 18.000 ilaç onaylı veya kayıtlı durumda.
  • Etkilenen İlaçlar: Soğuk algınlığı ilaçları, göz damlaları ve epilepsi ilaçları gibi çeşitli ilaçlar temin edilemiyor. Tedarik sıkıntısı çeken ilaçlar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.
  • Eczanelerin Durumu: Eczaneler, tedarik edilemeyen ilaçların yerine başka üreticilerin ürünlerine geçiyor, ilaçları yurtdışından temin ediyor veya kendi üretimlerini yapıyor. Örneğin, Oberösterreich eczacıları yetişkinler için tabletlerden çocuklar için antibiyotik içeren bir şurup üretiyor.
  • Kıtlığın Sebepleri: Kesintilerin nedenleri arasında Ukrayna Savaşı ve işlemeyen tedarik zincirleri gösteriliyor. Sektör temsilcileri, Avrupa’da ilaç üretiminin başlamasını umuyor.

Uzman Görüşü:

  • Oberösterreich Eczacılar Odası Başkanı Thomas Veitschegger: “Bu kalıcı bir duruma dönüşüyor” diyerek, durumun ciddiyetini vurguluyor. Eczanelerin alternatif çözümlere yöneldiğini belirtiyor ve Avrupa’da ilaç üretiminin önemini vurguluyor.

Avusturya’da ilaç kıtlığı devam ederken, eczacılar ve yetkililer alternatif çözümler üzerinde çalışıyor. Durum, tedarik zincirlerindeki aksaklıklar ve uluslararası çatışmaların etkisini gözler önüne seriyor.

Yayınlama: 04.12.2023