avusturya viyana enerji yardım ams ma40 ikramiye bonus emekli ev yardımı avusturya haberleri viyana haberleri

Viyana’da Kiralık Elektrikli Scooterlar İçin Cezalar 25 Euro’dan 50 Euro’ya yükseltildi

Viyana’da, kiralık elektrikli scooterların yanlış park edilmesine yönelik cezalar 1 Aralık’tan itibaren 25 Euro’dan 50 Euro’ya yükseltildi. Yeni düzenlemeler, scooterların kaldırımlara değil, belirlenen özel park alanlarına veya uygun yerlere bırakılmasını gerektiriyor.

Viyana’da Kiralık Elektrikli Scooterlar İçin Cezalar  25 Euro’dan 50 Euro’ya yükseltildi

UTKAN HABER (Vimana) – Viyana’da kiralık elektrikli scooterların yanlış park edilmesiyle ilgili cezaların artırıldığı bildirildi. 1 Aralık’tan itibaren, yanlış park edilen kiralık elektrikli scooterlar için uygulanan idari ceza, daha önceki 25 Euro’dan 50 Euro’ya çıkarıldı.

Viyana’da Kiralık Elektrikli Scooterlar İçin Cezalar Artırıldı
Viyana Belediyesi’nin Mayıs ayı başında getirdiği yeni düzenlemeler kapsamında, elektrikli scooterların kaldırımlara park edilmesi yasaklandı. Bu araçlar, belirlenen kırmızı işaretli özel park alanlarına yerleştirilmeli veya bu alanlar mevcut değilse, tasarruflu bir şekilde park yerlerine bırakılmalıdır.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
2015–2025 Arasında 125 Binden Fazla Sığınma Başvurusu: Suriyeliler Avusturya’daki En Büyük Mülteci Grubu Oldu

Avusturya’da son on yılda yapılan sığınma başvurularının en büyük kısmını ...

Avusturya’da Akıl Almaz Skandal: Vergi Dairesi, Hayatını Kaybetmiş Kişiye Ceza Gönderdi!

Avusturya Vergi Dairesi (Finanzamt), 2021 Yılında Vefat Eden Bir Floridsdorflu ...

Avusturya’da 52.000 Çocuk İçin 150 Euro’luk Okul Başlangıç Bonusu Geliyor

Pazartesi gününden itibaren yaklaşık 52.500 çocuk okul başlangıç desteği alabilecek. ...

Ancak, uygulamada bazı sorunlar yaşandığı belirtiliyor. Ulaşım Şehir Konseyi Üyesi Ulli Sima (SPÖ), “Şehrin görevi, yasa dışı park edilen scooterları temizlemek değildir. İşleticilerin, sözleşmede belirtilen şartları yerine getirmeleri ve kuralların uygulanmasını sağlamak için çabalarını artırmalarını bekliyorum,” diye vurguladı.

Haziran başından Kasım sonuna kadar, yanlış park edilen elektrikli scooterlar nedeniyle toplamda 29.400 şikayet alındığı bildirildi. Bu yeni ceza artışının, scooterların yanlış park edilmesini önlemek ve işleticileri daha sorumlu hale getirmek için bir önlem olduğu anlaşılıyor.

 - Avusturya
Yayınlama: 03.12.2023