Avusturya’da 220 Euro’ya Kadar Klima Bonusunu Almayanlar 2024 Yılına Kadar Beklemek Zorunda Kalacak

Avusturya’da Klima Bonusu ödemeleriyle ilgili sorunlar devam ediyor. Birçok kişiye yanlışlıkla hediye çeki gönderilirken, bazılarının ise banka hesaplarına ödeme yapılmadı. Volksanwaltschaft’a şikayetler artarken, Klima Bonusu ödemelerinin düzensizliği gündeme geliyor.

Avusturya’da 220 Euro’ya Kadar Klima Bonusunu Almayanlar 2024 Yılına Kadar Beklemek Zorunda Kalacak

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da yaklaşık 8,5 milyon kişi bu yıl da Klima Bonusu’na hak kazanıyor. FinanzOnline’da banka hesap bilgilerini kaydedenler paralarını otomatik olarak hesaplarına almalı. Ancak bu yıl da Klima Para ödemesi ile ilgili sorunlar devam ediyor. Bir örnek olarak Volksanwaltschaft tarafından verilen: Aynı kişilere geçen yıl Klima Bonusu banka havalesi olarak ödendiği halde, hala hediye çeki gönderildi.

2023 Klima Bonusu ödemesi Eylül ayının başlarında başladı. CO2 vergisi karşılığı olarak çevreci davranışları ödüllendirmek için kullanılıyor. İkamet edilen yere bağlı olarak 110 ile 220 Euro arasında değişen miktarlarda ödeme yapılıyor ve yaşları küçük olanlar sadece yarısını alıyorlar. En az altı aydır Avusturya’da ikamet eden herkes parayı alabilir.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Dört Ayaklı Dedektifler: Gümrük Köpeklerinden Başarılı Yarıyıl Bilançosu
Avusturya’da Dört Ayaklı Dedektifler: Gümrük Köpeklerinden Başarılı Yarıyıl Bilançosu

Avusturya gümrük köpekleri, 2024'ün ilk yarısında 100.000'den fazla sigara, 129 ...

Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen, Ulusal Konsey Seçimi Sonrası Hükümeti Görevden Aldı
Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen, Ulusal Konsey Seçimi Sonrası Hükümeti Görevden Aldı

Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen, seçim sonrası yeni hükümeti kurmak ...

2023 ortasına kadar tüm FinanzOnline kullanıcılarına paranın ödenmesi gerektiği Klima Bakanlığı web sitesinde belirtiliyor. Ayrıca Ekim sonuna kadar bir milyon hediye çeki RSa mektubu olarak postayla gönderilmeliydi.

Pazar günü, Volksanwalt Rosenkranz “ZiB 1” programında konuşmuştu, şimdi “Heute”ye karşı konuşuyor: “Şu anda gördüğümüz sorunlar çeşitli” diyor. Şu anda Volksanwaltschaft tarafından sadece yirmi sorunlu vaka bilinse de, bu sadece başlangıç ​​olduğundan eminler. Rosenkranz daha fazla vakanın ortaya çıkmasını bekliyor.

Klima Bakanlığı sorunları, etkilenen kişilerin örneğin serbest meslek sahipleri veya hatalı hesap bilgilerine sahip olanlar gibi farklı gruplar olduğunu belirtiyor. Volksanwalt Rosenkranz, bu açıklamayı inandırıcı bulmuyor. “Klima Bonusu’nun eski kız arkadaşının hesabına havale edilen adam” diye bir örnek veriyor Rosenkranz. Ayrıca “Klima Bakanlığına göre paranın oğlun hesabına havale edilmesi gereken bir emekli kadın” vakası olduğunu ve oğlun hesabına henüz bir şey gelmediğini söylüyor.

Rosenkranz, rapor edilen sorunlu vakaların ele alınma şeklinden özellikle rahatsız oluyor. Şikayetin ardından bazı etkilenenlerden belgeleri üç kez Servis Hattına göndermeleri istendi! Klima Bonusu’nu çifte ödeme alan bir kadına ise “sevinmesi gerektiği” söylendi. Geri ödeme “öngörülmüyor”.

“Düzenli Yönetim Yok”
Volksanwaltschaft’ın sorularına Bakanlık sadece tatmin edici olmayan cevaplar veriyor. Rosenkranz eleştiriyor: “Anayasaya göre her şeyi incelemekle görevlendirildik, ancak cevapları alamıyoruz.” “Düzenli bir yönetim değil” diyor.

Sodexo Anlaşması “En Düşük Sipariş Değeri” İçeriyor
Sodexo şirketi ile yapılan sözleşmede “her ödeme döngüsü için 1.000.000 Klima Bonusu alıcısının maliyet değeri kadar en düşük sipariş değeri” belirlenmiştir. Alıcı sayısı bir milyonun altına düşerse, Sodexo şirketi ödeme yapmayabilir.

Yayınlama: 17.11.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.