Avusturya’da Yeni Karar: Faturasını Ödeyemeyenlere Elektrik ve Gaz Kesintisi Yapılmayacak

Avusturya’da enerji sektörü, kış aylarında mali zorluklarla karşılaşan hanelere destek olmak için önemli bir adım atıyor. Elektrik, gaz ve ısıtma faturaları taksitle ödenebilecek ve 1 Aralık ile 31 Mart arasında ödeme gecikmeleri nedeniyle kesintiler yapılmayacak.

Avusturya’da Yeni Karar: Faturasını Ödeyemeyenlere Elektrik ve Gaz Kesintisi Yapılmayacak

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da enerji sektörü, gelecek kış aylarında yüksek enerji fiyatlarının yol açtığı mali zorluklarla mücadele eden hanelere yardım eli uzatıyor. Yerel elektrik, gaz ve uzak ısıtma sağlayıcıları, ödeme güçlüğü çeken vatandaşlara taksitli ödeme seçenekleri sunacak ve kış aylarında enerji kesintisi yapmayacak.

Avusturya’da Enerji Faturaları Taksitle Ödenebilecek: Kış Aylarında Kesinti Yapılmayacak
Fachverband Gas Wärme ve Oesterreichs Energie’nin Cuma günü yaptığı açıklamaya göre, 1 Aralık ile 31 Mart arasındaki dönemde, hanelerin enerji faturalarını taksitle ödemesi mümkün olacak ve bu süre zarfında faiz tahsilatı askıya alınacak. Verbund CEO’su Michael Strugl, kendi şirketinin müşterileri için on milyon Euro’luk bir yardım fonu oluşturduğunu duyurdu. Strugl, enerji faturasını ödeyemeyen vatandaşları şirketlere ve sosyal kuruluşlara başvurmaya çağırdı ve müşterilere taksit ödemeleri için yasal haklarının olduğunu hatırlattı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya FPÖ Lideri Kickl: “Yasadışı Göçe Sıfır Tolerans, Kesin Geri Gönderim Şart!”

FPÖ Lideri Herbert Kickl, göç ve iltica politikalarına ilişkin yaptığı ...

Austurya Vorarlberg’de Silahlı Dehşet: Evde Peş Peşe Silah Sesleri! 2 Ölü, Cobra’dan Büyük Operasyon

Vorarlberg’de Perşembe akşamı yaşanan silahlı saldırı büyük bir polis operasyonuna ...

Avusturya’da 284.000 Hane Daha Ucuza Elektrik Alacak: “Ucuz Elektrik Yasası” Meclisten Geçiyor

Avusturya’da uzun süredir tartışılan Elektrizitätswirtschaftsgesetz (ElWG), yani kamuoyunda bilinen adıyla ...

Viyana FPÖ’den Kırmızı Alarm: “Şehir Çöküyor, Borçlar Patlıyor! Suçlu Ludwig!”

Viyana siyasetinde bugün adeta deprem etkisi yaratan açıklamalar geldi. FPÖ ...

Avusturya’daki enerji sektörünün bu hamlesi, kış aylarında enerji erişiminin kesintiye uğramasını önlemeyi ve mali zorluklarla karşılaşan hanelere destek olmayı amaçlamaktadır. Bu girişim, yüksek enerji fiyatları nedeniyle zorlanan vatandaşlar için önemli bir rahatlama sağlayacak ve sektörün ek önlemler almayı planladığı bildiriliyor.

Yayınlama: 10.11.2023