Avusturya’da 300 Euro’luk destek yardımı kimlere verilecek? Ne zaman ödenecek ?

Bütçe komitesi tarafından onaylanan ve bir kereye mahsus olmak üzere ödenecek 300 Euro’luk ödemeden kimlerin ne zaman yararlanabileceği netlik kazandı.

Avusturya’da 300 Euro’luk destek yardımı kimlere verilecek? Ne zaman ödenecek ?

UTKAN HABER (Viyana) – Hükümetin enflasyona karşı yardım paketinin bir parçası olarak, Avusturya’daki farklı insan gruplarına çeşitli ikramiye ödemeleri yapılacak.

Enflasyonla mücadele paeti bütçe komisyonundan geçti. Hükümet yetkilileri parlamentoda enflasyonla mücadele için her kesimi ayrı ayrı değerlendiriyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da 100 Euro’ya Kadar Bonus Fırsatı: Enerji AG Kampanyayı Uzattı

Müşteriler için sevindirici haber geldi. Enerji sağlayıcısı Energie AG, ev ...

Utkan TV Sordu: SÖZ Partisi Başkanı Hakan Gördü 421 Bin Euro’luk Kamu Desteğini Nerelerde Kullandı?

Utkan TV olarak, SÖZ Partisi’nin 2021–2025 yılları arasında eyalet yasası ...

Avusturya’da İşsizlere Ek Gelir Sınırı Geliyor: AMS Ödeneğinde 2026’dan İtibaren Yeni Dönem

Avusturya hükümeti, işsizlik maaşı (Arbeitslosengeld) ve acil yardım (Notstandshilfe) alanlar ...

İşci, işveren kesimlerinide gözardı etmeyeceklerini belirten yetkililer, üçüncü olarak verilecek bir kereye mahsus 300 Euro’luk ödemeden kimlerin yararlanacağı açıkladı. Komisyondan çıkan karara göre, asgari emekliler, işsizler ve öğrenim bursu alanlar bir kerye mahsus olmak üzere toplam 300 Euro’luk bir ödeme alacaklarlar. Ağustos ayında ise aile yardımına ek olarak 180 Euro’luk çocuk başına ek ödeme yapılacak.

Ulusal Konseyin yardım paketi için planlanan özel oturumu Perşembe günü Parlamento’da yapılacak. Açıklanan tedbirlerin en geç 30 Haziran’a kadar Federal Kanun Gazetesinde yer alması bekleniyor.

Hükümetin 14 Haziran 2022 tarihinde açıkladığı yardımlar;
-Eylül 2022’de İşsizler ve Asgari emeki maaşı alanlara 300 Euro ikramiye verilecek.
-Ağustos 2022’de çocuk parasından hariç çocuk başına bir kereye mahsus 180 Euro ödenecek.
-Ekim 2022’de  yetişkinlere 500 Euro, çocuklara ise 250 Euro İklim bonusu verilecek.
-Çocuk parasından hariç, Yıllık Çocuk başına 1.500 Euro kadar olan ikramiye 2.000 Euroya yükseltildi. (çocuklar için ek tutar 550 Euro olarak belirlendi)
-Aylık verilen çocuk parası veya sosyal yardımlar artık enflasyona göre ayarlanıp ödeme yapılacak.
-Şirketler elektrik fiyatı tazminatı alırken ve enerji yoğunluklu şirketler için doğrudan hibeler planlanıyor.
-2022 yılı için 500 Euro’luk geçim vergisi kredisi getirilecek.
-Çıraklar için “Digi-Scheck”in (yılda 3 kez 500 Euro’ya kadar) 2024’e kadar uzatılacak.
-Şirketlerin yükünü hafifletmek için planlanan CO2 vergisinin sonbahara ertelenecek.

@utkantvturkiyeyolu


 

Yayınlama: 23.06.2022