avusturya viyana enerji yardım ams ma40 ikramiye bonus emekli ev yardımı avusturya haberleri viyana haberleri

Avusturya’da Dev Falsifikasyon Parası Miktarı Ele Geçirildi

Avusturya polisi, büyük bir sahte para ticaretini çözdü. 20 yaşındaki bir gençten yaklaşık 366.000 avro değerinde sahte banknotlar ele geçirildi. Şüpheli, toplamda 600.000 avro değerinde sahte para alıp sattığı kanıtlandı.

Avusturya’da Dev Falsifikasyon Parası Miktarı Ele Geçirildi

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’da polis, internet üzerinde büyük çaplı bir sahte para ticaretini ortaya çıkardı. Yukarı Avusturya eyaletinin Urfahr-Umgebung ilçesinden 20 yaşındaki genç, sahte para üretimi ve ticaretiyle suçlanıyor. Polis, şüphelinin elinde bulunan yaklaşık 366.000 avro değerinde sahte banknotları ele geçirdi. Ayrıca, adamın toplamda 600.000 avro değerinde sahte para alıp sattığı da kanıtlandı. Bu olay, şu ana kadar Yukarı Avusturya’da gerçekleşen en büyük sahte para ele geçirme olarak kayıtlara geçti.

Şüpheli, toplamda 600.000 avro değerinde sahte para alıp sattığı kanıtlandı.

Bu olay, Avusturya gümrüğünün dikkatini çekti. Haziran 2023’te, şüpheli bir posta gönderisi hakkında Urfahr-Umgebung Bölge Polis Komutanlığı’na bilgi verildi. Paket içinde 20 yaşındaki gence gönderilen 300’den fazla sahte 20 avro banknot bulunuyordu. Paranın gerçekten sahte olduğu belirlendikten sonra, Linz Savcılığı’nın emriyle alıcıya evinde bir arama yapıldı.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya A4 Otoyolunda İki Ayrı Operasyonda 46.800 Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Avusturya Gümrük Müdürlüğü (Zollamt Österreich), kaçak sigara ticaretine karşı A4 ...

Viyana’da Mindestsicherung Alarmı: Başkan Ludwig’den “Tüm Alanlarda Tasarruf” Uyarısı!

Avusturya’nın başkenti Viyana’da SPÖ ile NEOS arasında kurulan yeni koalisyon, ...

Avusturya Başbakanı’ndan Sert Mesaj: “Çalışmayan Göçmene Tek Kuruş Yok!”

Avusturya Başbakanı Christian Stocker, "Bugün" (Heute) gazetesine verdiği röportajda dikkat ...

Avusturya’da Akaryakıt Fiyatları Geriliyor: Benzin 1,40 Euro, Dizel 1,38 Euro

Avusturya’da akaryakıt fiyatları Mayıs ayında önemli bir düşüş gösterdi. Son ...

Aramada, toplamda 365.970 avro değerinde sahte 10, 20, 50 ve 100 avro banknotları yanı sıra elektronik veri işleme cihazları ve kredi ve banka kartlarını sahteleştirmek için kullanılan cihazlar ele geçirildi. Soruşturma sonucunda, 20 yaşındaki adamın sahte parayı internet üzerinden satın aldığı ve hem AB içinde hem de dışında işlettiği çeşitli online mağazalarda sattığı ortaya çıktı.

Polise göre, şüpheli aynı zamanda uyuşturucu ticareti yapmış ve kapalı bir hint keneviri üretimi de gerçekleştirmiş. Soruşturma devam ediyor.

 - Avusturya
Yayınlama: 14.10.2023
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.