Avusturya’da öğrencilere mini etek, kısa pantolon, tayt, şort, göbeği açık kıyafetler giymek yasaklandı

Klagenfurt’taki St. Ursula Ortaokulu, özellikle kızları kısıtlayan sıkı giyim kuralları ile yeni eğitim yılına başlıyor.

Avusturya’da öğrencilere mini etek, kısa pantolon, tayt, şort, göbeği açık kıyafetler giymek yasaklandı

UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya’nın Klagenfurt şehrinde bulunan St. Ursula Ortaokulu, yeni eğitim yılını sıkı giyim kurallarıyla karşılıyor. Okul yönetimi, özellikle kız öğrencileri hedefleyen bu yeni kurallarla ilgili velilere özel bilgilendirme yapmıştır.

Avusturya’da Okullarda Giyim Kuralları Değişiyor
Bu yeni giyim kuralları uyarınca, öğrencilerin derslerde “düzenli giyimli” olmaları gerekmektedir. Kurallar arasında spor şortları, hotpants, taytlar, çok kısa veya karın açık tişörtler, ve spagetti askılı tişörtlerin yasaklandığı belirtilmektedir. Ayrıca, etekler ve şortlar için belirli bir uzunluk kriteri de bulunmaktadır: Diz hizasından en az bir el genişliği kadar uzun olmalıdır.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya Otobanlarında Fahiş Akaryakıt Fiyatları: Bir Depoda 34 Euro Fark Oluyor

Avusturya otobanlarında akaryakıt fiyatları şehir içinden çok daha yüksek olup, ...

Avusturya’da Hofer Marketler Zinciri 50 Şubeye Self Servis Kasaları Yerleştiriyor

Hofer, 2025'e kadar 50 şubesine self-checkout kasalar kurarak müşteri deneyimini ...

Avusturya Hofer Marketler Zinciri CEO’su: Daha Uzun Çalışma Saatlerine Gerek Yok!

Hofer, 2025'e kadar 50 şubesine self-checkout kasalar kurarak müşteri deneyimini ...

St. Ursula Ortaokulu Müdürü Bernd Huber, bu kuralların yeni olmadığını, ancak şimdi yazılı hale getirildiğini açıklamıştır. Huber, öğrencilerin kurallara uymadığı durumlarda önce konuşmalarının yapıldığını ve drakonik cezaların uygulanmadığını vurgulamıştır. Okulun temel amacının öğrencilere düzgün giyinmeyi öğretmek olduğunu söylemiştir.

Viyana ve Kärnten’deki diğer okullar da yeni eğitim yılına hazırlıklı bir şekilde başlarken, giyim kuralları ve öğrencilerin okula uygun şekilde gelmeleri konusu gündemdeki yerini koruyor.

Yayınlama: 13.09.2023