Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kıran’dan Çifte Vatandaşlık Açıklaması

Utkan Haber | Güncel Haber | Viyana Haber | Avusturya Haber | Avrupa Haber | Son Dakika haberler

Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı  Kıran’dan Çifte Vatandaşlık Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran sosyal medyadan açıklama yaptı.

Avusturya’daki Türk toplumu için önemli bir sorun olan “yasadışı çifte vatandaşlık” konusunda bugün önemli bir gelişme yaşandı ve Avusturya Anayasa Mahkemesi sözde bir seçmen listesine dayanılarak Avusturya vatandışlığından çıkarılan kişiyle ilgili kararı bozdu.
 

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da İşsizlere Ek Gelir Sınırı Geliyor: AMS Ödeneğinde 2026’dan İtibaren Yeni Dönem

Avusturya hükümeti, işsizlik maaşı (Arbeitslosengeld) ve acil yardım (Notstandshilfe) alanlar ...

Avusturya’da Hofer Marketlerinde 250 Gram Tereyağı 1,49 Euro’ya, Süt 99 Cent’e Düştü

Avusturya’nın önde gelen indirim market zincirlerinden Hofer, 5 Aralık’tan itibaren ...

Avusturya’da 5 Aralık’tan İtibaren Hofer’de Yeni Fiyatlar: Süt ve Tereyağı Ucuzluyor

Avusturya’nın önde gelen indirim market zincirlerinden Hofer, 5 Aralık’tan itibaren ...

Viyana’da Dubai Özentisi Park: Ferrari’yi Balkona Koydu, Polis Kapıya Dayandı

Viyana – Kimileri koridora ayakkabı koyar, kimileri ise… balkonuna Ferrari ...

Karara göre;

Avusturya Anayasa Mahkemesi, sözde seçmen listesinin Türk vatandaşlığını yeniden kazanmak için geçerli/uygun bir kanıt olmadığı sonucuna varmış ve bu nedenle Viyana İdare Mahkemesi’nin almış olduğu kararı iptal etmiş….
 

Vatandaşlığı iptal edilen kişinin Anayasa tarafından koruma altına alınmış olan bütün vatandaşların yasa önünde eşit olması hakkının zedelendiği, Viyana İdare Mahkemesi’nin davada gerekli olan kurumsal incelemeyi anayasaya uygun şekilde gerçekleştirmediği, şüpheli, gerçek olmayan, kaynağı ve ne zaman oluşturulduğu belli olmayan bir listenin, kişinin yabancı bir ülke vatandaşlığını aldığına dair dayanak teşkil edemeyeceği sonucuna varmıştır.

Yayınlama: 18.12.2018