avusturya viyana enerji yardım ams ma40 ikramiye bonus emekli ev yardımı avusturya haberleri viyana haberleri

Biz ÖSTERREICH Derneği Başkanı Ergün Kuzugüdenli, “Ele ele vererek birlikte başaracağız”

Biz ÖSTERREICH Derneği tarafından, gemeinsam.ÖSTERREICH projesi kapsamında düzenlenen ve 600 kişinin katıldığı “Çifte Vatandaşlık Sorunu Bilgilendirme Konferansı”nda konuşan Biz ÖSTERREICH Derneği Başkanı Ergün Kuzugüdenli, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Biz ÖSTERREICH Derneği Başkanı Ergün Kuzugüdenli, “Ele ele vererek birlikte başaracağız”

“Ele ele vererek birlikte başaracağız”
 

Biz ÖSTERREICH Derneği tarafından, gemeinsam.ÖSTERREICH projesi kapsamında düzenlenen ve 600 kişinin katıldığı “Çifte Vatandaşlık Sorunu Bilgilendirme Konferansı”nda konuşan Biz ÖSTERREICH Derneği Başkanı Ergün Kuzugüdenli, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya Yolunda Tatil Draması: Aile Çocuğunu Benzin İstasyonunda Unuttu

Tatile giderken yaşanan ilginç bir olay: Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinden bir ...

Viyana’dan Kadınlara Destek: İşe Dönmek İsteyenlere Aylık 300 Euro Eğitim Yardımı!

2025 sonbaharından itibaren, Viyana Belediyesi işe geri dönmek isteyen kadınlar ...

Avusturya’da Market Sepeti El Yakıyor! Temel Gıda Fiyatları 10 Yılda Yüzde 100’e Yaklaştı

Avusturya’da vatandaşın bütçesini zorlayan gıda fiyatları, son on yılda adeta ...

Avusturya FPÖ Lideri Kickl’den Sert Çıkış: “Yasa Dışı Göçmenler İçin Vergi Mükelleflerinin Parası Harcanıyor!

Avusturya'da göçmen politikaları ve işsizlik rakamları, siyaset ve kamuoyunda hararetli ...

 

Biz ÖSTERREICH Derneği’nin kurulduğu 2013 yılından bugüne özellikle çocuklar, gençler, aile ve ekonomi başta olmak üzere, birçok alanda belirlediği vizyon ve üstlendiği misyon çerçevesinde küçük-büyük birçok projelere imza attığını kaydeden Kuzugüdenli, “Viyana’daki çoğunluk nüfus ile Türk kökenli göçmenler arasındaki kültürel diyaloğu geliştirmek ve toplumsal gelişim noktasında değişime teşvik etmek, ayrıca STK’ların ve Avusturya’daki şirketlerin desteklenip teşvik edilmesi, önemsediğimiz ve hedeflediğimiz konuların başında gelmektedir” dedi.
 

Türk toplumunun Avusturya’nın yeniden inşa edilmesinde büyük katkılarının olduğunu ifade eden Kuzugüdenli, “Bizler, toplum olarak yarım asrı geçkin bir süredir bu ülkede yaşıyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki; Avusturya’nın yeniden inşa edilmesinde büyüklerimizin emekleri ve alınterileri bulunuyor. Bugün bizler, doktoruyla, avukatıyla, mali müşaviriyle, sanatçısıyla, öğretmeniyle, iş adamlarıyla, emekçisiyle; kısacası yaşamın her alanında bu ülkeye katkı sağlıyor ve sağlamaya da devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
 

Son dönemde Türk toplumunun gerek medyada gerek siyasette haketmediği bir noktada konumlandırıldığını belirten Kuzugüdenli, “Ama her ne olursa olsun karamsarlığa kapılmayacağız. Çalışacağız, özeleştiri yapacağız, el ele vererek, kendimizi doğru ifade ederek, toplumumuzu hakettiği seviyeye getireceğiz. Çocuklarımızın eğitimine önem vereceğiz, bu toplum ve bu ülke için yeni avukatlar, doktorlar, akademisyenler kısacası alanında uzman bireyler yetiştireceğiz” ifadelerini kullandı.
 

Toplum için eğitim ve gelişimin önemli olduğunu vurgulayan Kuzugüdenli, çifte vatandaşlık sorununda Anayasa Mahkemesi’nin aldığı karara atıfta bulunarak, “Güncel bir örnek vermek gerekirse; Çifte Vatandaşlık sorununda avukatlarımız Sayın Kazım Yılmaz, Sayın Mahmut Şahinol ve Sayın Saim Akagündüz tarafından yapılan itirazlar sonucu anayasa mahkemesinden, halkımızın lehine bir karar çıktı. Bu vesileyle avukatlarımıza teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum” dedi.
 

 - Avusturya
Yayınlama: 24.12.2018