Avusturya Başbakanı Kurz herkese test yapılacak
Artan Corona vakalarını durdurabilmek için ülke genelinde toplu testler yapılabileceği Başbakan Kurz tarafından açıklandı.
UTKAN HABER (Viyana) – Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz ORF kanalında yaptığı açıklamada, Avusturya’da Slovakya’da olduğu gibi 6 aralık 2020 tarihine kadar Avusturya’da ikametgah eden herkese COVİD-19 testi yapılabileceğini” açıkladı. Ayrıca, AB Ülkesi Slovakya’da başarılı olan herkese korona testi uygulamasını Avusturya’da gerçekleştirmek istiyor.Avusturya’da, Slovakya’da olduğu gibi, 6 Aralık’a kadar ve ayrıca Noel’den önce uygulanan kilitlemenin sonlarına doğru nüfus üzerinde korona kitle testleri yapılmalıdır.
Kurz, Slovakya’da toplu testlerle on binlerce pozitif vaka bulmanın mümkün olduğunu ve daha sonra enfeksiyon oranını büyük ölçüde azaltmak için karantinaya gönderilebileceğini açıkladı.
Kilitlenme sona erdikten sonra toplu testler
Şu anda Avusturya’da da benzer bir adım hazırlanıyor, bu nedenle Kurz şu anda dayatılan sert tecritin sonunda toplu testlere güvenmek istiyor. 7 Aralık’a kadar olabildiğince güvenli bir şekilde kilidi açabilmek için okul sektörü ve öğretmenler gibi belirli gruplarla ilgili. Daha da büyük bir adımda, Şansölye “mümkün olan en güvenli Noel’i gerçekleştirmek” için Noel’den önce kitlesel antijen testleri kullanmak istiyor. Kitle testlerinin “lojistik zorlukları” federal eyaletler ve silahlı kuvvetlerle birlikte hazırlanacak. Hükümet ayrıntıları önümüzdeki hafta sonunda vermeyi planlıyor.
Slovakya’da herkese test
Slovakya’da 5.5 milyonluk nüfusun yaklaşık 3.6 milyonuna Korona enfeksiyonu testi yapıldı. Önümüzdeki hafta sonu sürdürülmesi beklenen bu olağandışı çalışma, yurt dışından da dikkatle takip edildi, zira başka ülkeler için emsal teşkil edebilir. Konu ülke basınında farklı biçimde ele alındı.