Avusturya’da işsiz sayısı 535 bin 470 kişi oldu

Bakan Kocher’e göre, Ocak 2021’de 535.470 kişi AMS’ye işsiz olarak kaydedildi, bu sayı bir önceki aya göre 14.551 daha fazla.

Avusturya’da işsiz sayısı 535 bin 470 kişi oldu

UTKAN HABER (Viyana) – Çalışma Bakanı Martin Kocher Pazartesi günü yaptığı bir yayında, işsiz veya eğitim kurslarında bulunan 535.000’den fazla kişinin yaklaşık 115.000 kişinin kriz nedeniyle işini kaybettiğini söyledi. Özellikle turizmde, sezon başlangıcı olmaması nedeniyle kilitlenme “net etkiler göstermeye devam ediyor”. Turizmde işsizlik geçen yılın aynı dönemine göre bu yıl iki katına çıktı.

Perakende sektöründeki işsizlik de “önemli ölçüde daha yüksek” ve önceki yılın seviyesinin kabaca üçte biri üzerinde. Olumlu tarafı, yaklaşık 45.000 işsiz Ocak ayında yeniden işe başladı. AMS’ye kayıtlı işsizlerin sayısı 468.330’dur ve 67.140 şu anda eğitim görmektedir. Şu anda toplam 535.470 kişi AMS’de işsiz olarak kayıtlı veya eğitim görüyor.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Utkan TV Sordu: SÖZ Partisi Başkanı Hakan Gördü 421 Bin Euro’luk Kamu Desteğini Nerelerde Kullandı?

Utkan TV olarak, SÖZ Partisi’nin 2021–2025 yılları arasında eyalet yasası ...

Avusturya’da İşsizlere Ek Gelir Sınırı Geliyor: AMS Ödeneğinde 2026’dan İtibaren Yeni Dönem

Avusturya hükümeti, işsizlik maaşı (Arbeitslosengeld) ve acil yardım (Notstandshilfe) alanlar ...

Avusturya’da Hofer Marketlerinde 250 Gram Tereyağı 1,49 Euro’ya, Süt 99 Cent’e Düştü

Avusturya’nın önde gelen indirim market zincirlerinden Hofer, 5 Aralık’tan itibaren ...

470.000 kişi kısa süreli çalışma
Yani bir önceki aya göre 14.551 kişilik bir artış. Kocher, “Özellikle eğitim görenlerin sayısı bir önceki aya göre 6.000 civarında arttı. Bu, AMS’nin kilitlenme sırasında bile eğitim faaliyetlerini genişletmeye devam ettiğini gösteriyor” dedi. En çok etkilenen sektörler turizm, ticaret ve inşaat sektörü, en kötü etkilenen federal eyaletler Tirol, Salzburg ve Vorarlberg’dir.
Kocher, “Ulusal tanıma göre, işsizlik oranı şu anda yüzde 11,4. Bu, yıllık 2,8 puanlık bir artış” dedi. Eurostat’a göre, Aralık 2020’de uluslararası işsizlik oranı yüzde 5,8 ve genç işsizlik oranı yüzde 11,0 oldu. Ocak ayının sonunda, yaklaşık 470.000 kişi de kısa süreli bir işte çalışıyordu ve şu ana kadar kısa süreli çalışması için yaklaşık 5,9 milyar euro ödendi. Mart ayı sonuna kadar 4,5 milyar euro kısa süreli çalışma için onaylandı.

 

Yayınlama: 01.02.2021