Avusturya’da bu hafta okullarda gerçekleştirilen 1,3 milyon korona testinin 536’sı pozitif çıktı

Bu hafta, yedi federal eyaletteki sömestr tatilinin sona ermesinin ardından, testler tüm Avusturya’da ilk kez çocukların takvimine göre yapıldı. 


Avusturya’da bu hafta okullarda gerçekleştirilen 1,3 milyon korona testinin 536’sı pozitif çıktı

UTKAN HABER (Viyana) – Pazartesi ve Çarşamba günleri Avusturya’daki okullarda toplam 1,3 milyon kişiye kendi kendine test yapıldı, 536 pozitif sonuç kaydedildi. Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 364 pozitif test öğrenciler ve 172’si Öğretim görevlileri ve İdari personel olmak üzere toplam 536 yeni pozitif koronavirüs vakası tespit edildi.

Yalnızca negatif bir testle yüz yüze dersler
Bu hafta, yedi federal eyaletteki sömestr tatilinin sona ermesinin ardından, testler tüm Avusturya’da ilk kez çocukların takvimine göre yapıldı. Yüz yüze derslere katılmak isteyenler, okul gününün başında kendilerini test etmek zorunda kaldılar.

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Avusturya’da Akaryakıt Fiyatları Sert Düşerken Bugün 2 Cent Zamlandı

Avusturya'da, son bir hafta içerisinde benzin ve dizel fiyatları önemli ...

Viyana’da Kirası Ödenmeyen Daireye Giden İcra Memurları Esrar Tarlasıyla Karşılaştı

Viyana'da kirası ödenmeyen bir dairede tahliye işlemi sırasında, icra memurları ...


2024’ün İlk Üç Ayında Avusturya’ya Suriye’den 4.335, Afganistan’dan 665 Sığınma Başvurusu Yapıldı


Avusturya'da 2024'ün İlk Çeyreğinde 6.922 Sığınma Başvurusu Yapıldı: Başvurular bir ...


2024’ün İlk Çeyreğinde Avusturya’ya 6.922 Sığınma Başvurusu Yapıldı! Kadın ve Çocuk Oranında Artış Gözlendi

Avusturya'da 2024'ün İlk Çeyreğinde 6.922 Sığınma Başvurusu Yapıldı: Başvurular bir ...


Geçen hafta, yarıyıl tatilinin bir hafta önce sona erdiği Viyana ve Aşağı Avusturya’da yaklaşık 200 pozitif vaka kaydedildi. Bu hafta bu iki ülkede yaklaşık 350 kişi vardı (Viyana: 250, Aşağı Avusturya: 103). Eğitim Bakanı Heinz Faßmann (ÖVP) APA’ya gönderdiği açıklamada, “Bunu artan enfeksiyon sıklığına değil, artan test rutinine bağlıyoruz” dedi. “Özellikle ilkokul çocukları, haftadan haftaya nasıl numune alınacağını daha iyi anlıyor ve böylece geçerli sonuçları garantiliyor.”

Yukarı Avusturya ve Steiermark’ta, Kärnten’de 40, Salzburg’da 19, Vorarlberg’de 15, Tirol’de 13 ve Burgenland’da on olmak üzere 43 pozitif test yapıldı. Etkilenenlerin tümü şimdi bir PCR testini tamamladı – önceki hafta, olumlu sonuçlar vakaların dörtte üçünde doğrulandı.

İlk tur “sorunsuz”
 Faßmann, Avusturya çapındaki ilk test turu “sorunsuz geçti, testlerin kabulü neyse ki çok yüksek” dedi. Öğrencilerin veya ebeveynlerinin yalnızca yaklaşık yüzde biri sınava girmeyi reddediyor. Bu öğrenciler konu üzerinde evde çalışmak zorundadır, ancak gerekirse öğretmenler tarafından desteklenir.


OKULLARDA SIKI TEDBİRLER
– İlkokullarda sınıflar bölünmeden normal günlük yüz yüze eğitim yapılacak. Pazartesi ve Çarşamba günleri öğrencilere okullarda test uygulanacak.
– Ortaokul ve liselerde dönüşümlü eğitim uygulanacak: Sınıflar iki eşit gruba ayrılacak. A grubu Pazartesi ve Salı günleri, B grubu ise Çarşamba ve Perşembe günleri okula gidecek. Öğrenciler okula gitmedikleri günlerde ise ev ödevlerini yapacaklar ve ders çalışacaklar.
– Cuma günü bütün öğrenciler için uzaktan eğitim uygulanacak.
– Bütün öğrencilere her hafta test yapılacak.
– Lise örencileri (Sekundarstufe II) FFP2 maskesi takacaklar. Ortaokul öğrencilerinin (Sekundarstufe I) ise normal tıbbi maske takması (Mund-Nasen-Schutz) yeterli olacak.
– Yüz yüze eğitime sadece test yapan öğrenciler katılabilecekler. Test yaptırmak istemeyen öğrenciler ise uzaktan eğitime devam etmek zorunda kalacaklar.

Yayınlama: 17.02.2021
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.