Viyana’dan Kadınlara Destek: İşe Dönmek İsteyenlere Aylık 300 Euro Eğitim Yardımı!
2025 sonbaharından itibaren, Viyana Belediyesi işe geri dönmek isteyen kadınlar için yeni bir destek programı başlatıyor. “Viyana İşçi Destekleme Fonu” (waff) tarafından hayata geçirilecek olan “Kadın Vakfı” projesi, mesleki eğitimi olmayan ve iş gücüne dönmek isteyen 25 yaş üstü kadınlara hem finansal hem de lojistik destek sağlayacak.
İlk Aşamada 100 Kadın Desteklenecek
Projeye başlangıç olarak 100 kadın dahil edilecek. Kadınlara ücretsiz mesleki yönlendirme, eğitim imkânları, AMS (Avusturya İş Piyasası Kurumu) üzerinden işsizlik maaşı ve waff tarafından her ay 300 Euro eğitim desteği verilecek. Hedef kitle, özellikle iş hayatına ara vermiş, bakım sorumlulukları olan ve mesleki eğitimi tamamlamamış kadınlar olacak.

1,7 Milyon Euroluk Yatırım
Viyana Belediye Başkanı Michael Ludwig (SPÖ), bu proje için AMS ile iş birliği içinde toplam 1,7 milyon Euro yatırım yapılacağını açıkladı. Projenin süresi şimdilik bir yıl olarak belirlense de, uzatma opsiyonu mevcut.
Destek Süresi 18 Ay, Gerekirse 3 Yıla Kadar Uzatılabilecek
Program kapsamında kadınlara, 18 ay süresince aylık 300 Euro destek sağlanacak. Gerekli durumlarda bu süre 3 yıla kadar uzatılabilecek. Ayrıca, eğitim seçiminde rehberlik, başvuru süreçlerinde destek ve mezuniyet sonrası iş arama yardımı da programın bir parçası olacak.
“Kadınlar İçin Gerçek Eşitlik Eğitime Bağlı”
Viyana Kadın İşlerinden Sorumlu Vali Yardımcısı Kathrin Gaál, kadınlar için gerçek eşitliğe giden yolun iyi eğitim olanaklarından geçtiğini vurgularken, Ekonomi ve Çalışma’dan sorumlu Belediye Meclis Üyesi Barbara Novak, her kadın için bireysel eğitim planı hazırlanacağını belirtti.
Belediye Başkanı Ludwig ise, “Bu program sayesinde daha fazla kadın kalifiye iş gücüne katılacak, hem kendi geleceklerini hem de toplumun geleceğini güçlendirecekler” dedi.
