Almanya’da Uzmanlar, 250 Gram Tereyağı Fiyatının 2,09 Euro’dan 2,49 Euro’yu Aşacağını Öngörüyor


Almanya’da tereyağı fiyatlarının yıl sonuna kadar rekor seviyelere ulaşması bekleniyor. Tüketiciler fiyat artışlarına karşı tereyağını stoklayarak dondurabilirler.

Almanya’da Uzmanlar, 250 Gram Tereyağı Fiyatının 2,09 Euro’dan 2,49 Euro’yu Aşacağını Öngörüyor


UTKAN HABER (Viyana) – Bavyera Süt Üreticileri Birliği’nin değerlendirmesine göre, Almanya’da tereyağı fiyatları yıl sonuna kadar daha önce görülmemiş seviyelere ulaşabilir. Uzmanlar, tereyağı fiyatlarının 2023 Noel döneminde rekor kıracağını öngörüyor. Şu anda 250 gram markalı tereyağı indirim marketlerinde 2,09 Euro’ya satılırken, bu fiyatın artmaya devam edeceği belirtiliyor. Bavyera Süt Üreticileri Birliği Genel Müdürü Hans-Jürgen Seufferlein, yıl sonuna kadar yeni rekor fiyatların görülmesinin beklendiğini ifade etti.

Sonbaharda Tereyağında Rekor Fiyat Artışı Bekleniyor: Tüketiciler İçin Öneriler

Bu Haberler İlginizi Çekebilir
Almanya’da Tereyağı Fiyatları Zirve Yaptı: 250 Gram 2,39 Euroya Yükseldi
Almanya’da Tereyağı Fiyatları Zirve Yaptı: 250 Gram 2,39 Euroya Yükseldi

Almanya’da tereyağı fiyatları rekor kırarak 2,39 euroya ulaştı. Yüksek talep ...

Coca-Cola Beş Tesisini Kapatıyor: 500 İş Kaybı Bekleniyor
Coca-Cola Beş Tesisini Kapatıyor: 500 İş Kaybı Bekleniyor

Coca-Cola, Almanya'da beş tesisini kapatarak yaklaşık 500 iş pozisyonunu sonlandırmayı ...

Avrupa’da Enflasyon Düşüşte: Almanya’da 2024 Eylül Enflasyonu %1,6’ya Geriledi
Avrupa’da Enflasyon Düşüşte: Almanya’da 2024 Eylül Enflasyonu %1,6’ya Geriledi

Almanya’da enerji fiyatlarındaki düşüşle enflasyon Eylül 2024'te %1,6'ya geriledi. Uzmanlar, ...

Almanya | Essen’de 41 Yaşındaki Suriyeli Yangın Çıkardı: 30 Yaralı, 8 Çocuk Ağır Yaralı
Almanya | Essen’de 41 Yaşındaki Suriyeli Yangın Çıkardı: 30 Yaralı, 8 Çocuk Ağır Yaralı

Essen'de 41 yaşındaki bir Suriyeli, yangın çıkarıp minibüsle dükkânlara çarptı; ...

Tereyağı fiyatı 2022 sonbaharında 2,29 Euro ile zirve yapmıştı, ancak 2023 Ağustos ayında 1,39 Euro’ya kadar gerilemişti. O tarihten bu yana fiyatlar yeniden artışa geçti. Leipzig Enerji Borsası EEX’te, Avrupa Tereyağı Endeksi Eylül 2023’te ton başına 4450 Euro iken, şu anda 8150 Euro’ya yükselmiş durumda.

Tereyağı Fiyatları Neden Yükseliyor?
Seufferlein, tereyağı fiyatlarındaki bu hızlı artışın ana nedenlerinden birinin süt üretimindeki azalma olduğunu belirtti. Pek çok çiftlik süt sığırcılığını bırakırken, dünya genelinde tereyağına olan talep hız kesmeden devam ediyor. Özellikle Noel dönemi yaklaşırken tereyağı tüketimi büyük ölçüde artıyor. Kasım ortasından itibaren, tüketiciler Noel kurabiyeleri, Christstollen ve diğer fırın ürünleri için tereyağına daha fazla ihtiyaç duyuyor.

Tüketiciler İçin Olası Etkiler ve Önlemler
Uzmanlar, fiyatların ne kadar yükseleceği konusunda kesin bir öngörüde bulunmasa da, 250 gram tereyağının fiyatının 2,49 Euro’yu aşabileceğini düşünüyorlar. Markalı ve organik ürünler için bu rakamın 3 Euro’nun üzerine çıkması muhtemel. Bu fiyat artışları yalnızca süpermarketlerdeki tüketicileri değil, aynı zamanda gastronomi ve fırıncılık sektörlerini de olumsuz etkileyecek.

Geçtiğimiz sonbaharda tereyağı fiyatlarındaki büyük artış, birçok fırın ve pastaneyi ekmek, kek ve diğer unlu mamul fiyatlarını artırmaya zorlamıştı. Bu yıl tereyağında yaşanacak yeni bir artış, fırın ürünleri ve pastane ürünlerinde yeni zamlar getirebilir.

Tüketiciler fiyat artışlarına karşı önlem olarak tereyağını stoklayıp dondurabilirler. Tereyağı, dondurulduğunda ne lezzetini ne de kalitesini kaybeder ve yaklaşık altı aya kadar saklanabilir. Bu sayede indirim dönemlerinde daha büyük miktarlarda tereyağı alıp uzun süreli kullanmak mümkün olabilir. Ayrıca, fiyatlar yükseldiğinde tüketicilerin indirimleri ve özel fırsatları dikkatle takip etmeleri öneriliyor.


Yayınlama: 24.09.2024
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.